duminică, octombrie 2, 2022

Comisia Europeană a propus extinderea perioadei de utilizare a certificatului verde, având în vedere contextul pandemic actual. Autoritățile susțin că este prea devreme să eliminăm documentul care, în prezent, este valabil până la 30 iunie 2022.

Conform termenului din prezent, certificatul verde ar fi anulat după această dată, 30 iunie 2022. Cu toate acestea, Comisia Europeană a solicitat extinderea perioadei de utilizare, întrucât virusul încă prezintă o amenințare.

Te-ar mai interesa: MIRACOLELE meloterapiei! Ce muzică să ascultăm dac...

Am putea avea nevoie de certificat până în 2023

”Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, notează ziare.com.

Certificatul verde atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test PCR negativ recent.

De marţi a intrat în vigoare noua regulă stabilită de Comisia Europeană care limitează la 270 de zile (nouă luni) valabilitatea certificatului de vaccinare fără doza booster pentru călătoriile intra-europene.

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

Comisia Europeană a mai cerut, de asemenea, şi includerea anumitor teste antigen printre testele pentru care să poată fi emis certificatul verde.

O altă propunere are în vedere garantarea că certificatele de vaccinare menţionează numărul total corect al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în ţara care emite certificatul. Până în acest moment, existau anumite diferențe în privința datelor prezentate pe certificat din acest motiv.

Te-ar mai interesa: Cum afectează sărutul sănătatea: Efecte mai mari l...

Comisia Europeană propune de asemenea ca certificatele de vaccinare să poată fi emise şi persoanelor care participă la testele clinice, măsură ce ”are ca obiectiv susţinerea dezvoltării şi evaluării continue a vaccinurilor anti-COVID-19.

Odată acceptate, noile modificări vor intra în vigoare de la 30 iunie 2022.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private