Uleiul care îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează venele varicoase și previne formarea trombilor

Circulația sângelui este fluxul sau mișcarea sângelui în tot corpul, așa cum este definit de Institutul Național de Cancer din SUA. Sângele transportă oxigen, nutrienți și alte substanțe importante de la inimă, prin vasele de sânge, către restul celulelor, țesuturilor și organelor.

O dietă echilibrată, cu multe fructe și legume și exerciții fizice regulate sunt esențiale pentru a menține sângele să circule în mod natural și pentru a preveni, de exemplu, formarea venelor varicoase. Este, de asemenea, crucială pentru a preveni apariția cheagurilor sau a trombilor, care duc adesea la complicații majore. Unul dintre produsele care nu trebuie să lipsească din alimentație este uleiul de măsline.

Acest produs oferă proprietăți antiinflamatorii datorită bogăției sale în acizi grași sănătoși, în special omega-3, potrivit site-ului de lifestyle unCOMO. Pe lângă faptul că îmbunătățește circulația, acest aliment ajută la ameliorarea diverselor simptome cauzate de varice, cum ar fi umflăturile, cârceii și durerile de picioare.

Uleiul de măsline, bun pentru circulație

Prin îmbunătățirea fluxului sanguin, ajută venele să se dilate, prevenind astfel acumulările anormale de sânge. Sursa citată precizează că are și proprietăți regeneratoare care reduc apariția varicelor. „Uleiul de măsline are un conținut ridicat de vitamina C, care favorizează și crește producția de colagen și elastină la nivelul pielii. Ca urmare, întărește pielea și îi conferă un aspect mai bun”, mai spune acesta.

În plus, acest aliment este recomandat pentru a reduce nivelul colesterolului rău sau LDL din sânge, potrivit unei cercetări realizate de Grupul de Cercetare a Riscului Cardiovascular și Nutriției din Spania, citat într-o publicație a revistei Mejor con Salud.

Acidul oleic, unul dintre principalele componente ale acestui ulei, este ideal pentru a reduce aceste lipide și pentru a ajuta la prevenirea factorilor de risc pentru problemele cardiace.

Potrivit Fundației Spaniole a Inimii, este un aliment cu un conținut ridicat de antioxidanți și vitamine, precum și bogat în alți compuși naturali, cum ar fi caroteni și polifenoli, care ajută la prevenirea apariției unor afecțiuni cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare.

Recent Posts

Obiceiul de Paște pe care toată lumea l-a uitat. Ce trebuie neapărat să faci

Sărbatorile pascale înseamnă tradiție , bucurie și reunire în toate culturile creștine. Aceste sărbători celebrează…

16 minute ago

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Atenție la ouă și drob

Medic român, sfaturi pentru o masă de Paște reușită. Sărbătorile Pascale se numără printre cele…

46 de minute ago

Tradițiile ne pot îmbolnăvi. De ce să NU consumăm ouăle vopsite care s-au spart în timpul fierberii

Daca ouăle vopsite de paste s-au spart în timpul fierberii, nu exista un risc major…

o oră ago

Ce nu ai voie să faci în Duminica Paștelui. Ține neapărat cont de aceste tradiții

Ce NU ai voie să faci în prima zi de Paște 2024. Creștinii ortodocși respectă…

2 ore ago

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște: Este bine să ai garda ridicată

Horoscop 5 mai. Află ce se întâmplă cu zodia ta în ziua de Paște. Nativii…

2 ore ago

Beneficiile rugăciunii în ziua de Paște. Uite care este cea mai puternică rugă

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rosteşti în ziua de Paşte. Ajută la…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic