Categories: Ştiri sănătate

Un alt spital din România va trata exclusiv pacienții cu Covid-19. Iată despre ce unitate medicală este vorba!

Ministerul Sănătății a decis ca un alt spital din România să fie utilizat, în mod exclusiv, pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Iată despre ce spital este vorba!

Potrivit RADOR, Spitalul Municipal din Hunedoara va trata numai pacienții cu Covid-19. Conducerea spitalului nu susține decizia Ministerului Sănătății, întrucât se tem că locuitorii celui mai populat oraș din județ, în mare parte de persoane în vârstă, nu se vor mai putea trata de alte afecțiuni.

Acest lucru înseamnă că majoritatea persoanelor ce nu își pot amâna necesitatea de îngrijire medicală vor fi nevoite să se interneze la un alt spital.

Pacienții care suferă de alte afecțiuni vor trebui să se interneze acum la unitățile medicale din jur, la Deva, Orăștie, Hațeg sau Simeria. Din acest motiv, conducerea spitalului critică măsura adoptată de Minister pentru inoportunitatea creată.

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal Hunedoara, a transmis mai departe această posibilitate, imediat ce a observat evoluția numărului de cazuri. Managerul i-a transmis primarului municipiului, Dan Bobouțanu, că această decizie va fi complet greșită. Budae a refuzat să susțină măsura, întrucât spitalul municipal pe care îl coordonează se ocupă de problemele populației celui mai mare oraș din Hunedoara.

Managerul consideră, într-adevăr, că ar trebui ca o parte a spitalului să fie dedicată bolnavilor de Covid-19. Cu toate acestea, lucrurile trebuiau menținute ca în mod normal, cu o zonă pentru pacienții cu alte afecțiuni.

Pacienții care nu sunt infectați cu SARS-CoV-2 vor fi externați în termen de 7 zile. Această decizie a fost luată împreună cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. Pacienții externați vor fi nevoiți să se interneze la alte spitale din apropiere, după caz.

Spitalul, după transformarea sa în unitate de tratare Covid-19, va avea o capacitate de 250 de pacienți. Acest număr este stabilit în funcție de rețelele de alimentare cu oxigen pentru pacienții cu Covid-19 care necesită ventilație.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică