Sari la conținut

Medicamentul antiviral care te scapă de covid-19! Este folosit în tratarea bolnavilor de covid-19 de spitalele din întrega lume și chiar și de către cei din Timișoara

medicamentul antiviral

Medicamentul antiviral folosit de medici din întreaga lume, dar și de către medicii din Timișoara, ce ajută la eliminarea virusului covid-19 este Favipriravir.

„Medicamentul se administrează pacienţilor cu o formă medie de infecţie cu COVID-19, cu probele de inflamaţie modificate. Am observat că la 24 – 48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamaţia pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului şi testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obişnuit”, a declarat dr. Maria Cerbu, medic primar boli infecţioase la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara.

Durata tratamentului este de doar 5 zile, însă trebuie avut în vedere că tratamentul se poate administra sub stricta supraveghere a unui cadru medical, datorită posibilelor efecte secundare.

Favipiravir este încadrat în rândul medicamentelor antivirale. Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara afirmă că acest medicament a fost utilizat până acum în tratamentul formelor severe de gripă, dar și împotriva virusurilor puternice.

Medicamentul antiviral a intrat în schema de tratament din România acum 2 luni, fiind aprobat și de către Ministerul Sănătății. Acesta medicament reduce perioada de spitalizare și ameliorează simptomele infecţiei cu noul coronavirus.

Medicamentul antiviral este inclus şi în protocoalele terapeutice ale unor ţări precum Japonia, India şi China. România a anunţat că va importa peste 700.000 de tablete de Favipiravir care vor fi distribuite spitalelor aflate în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel