sâmbătă, martie 6, 2021

Ministerul Sănătății a decis ca un alt spital din România să fie utilizat, în mod exclusiv, pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Iată despre ce spital este vorba!

Potrivit RADOR, Spitalul Municipal din Hunedoara va trata numai pacienții cu Covid-19. Conducerea spitalului nu susține decizia Ministerului Sănătății, întrucât se tem că locuitorii celui mai populat oraș din județ, în mare parte de persoane în vârstă, nu se vor mai putea trata de alte afecțiuni.

Acest lucru înseamnă că majoritatea persoanelor ce nu își pot amâna necesitatea de îngrijire medicală vor fi nevoite să se interneze la un alt spital.

Pacienții care suferă de alte afecțiuni vor trebui să se interneze acum la unitățile medicale din jur, la Deva, Orăștie, Hațeg sau Simeria. Din acest motiv, conducerea spitalului critică măsura adoptată de Minister pentru inoportunitatea creată.

Radu Budae, managerul Spitalului Municipal Hunedoara, a transmis mai departe această posibilitate, imediat ce a observat evoluția numărului de cazuri. Managerul i-a transmis primarului municipiului, Dan Bobouțanu, că această decizie va fi complet greșită. Budae a refuzat să susțină măsura, întrucât spitalul municipal pe care îl coordonează se ocupă de problemele populației celui mai mare oraș din Hunedoara.

Managerul consideră, într-adevăr, că ar trebui ca o parte a spitalului să fie dedicată bolnavilor de Covid-19. Cu toate acestea, lucrurile trebuiau menținute ca în mod normal, cu o zonă pentru pacienții cu alte afecțiuni.

Pacienții care nu sunt infectați cu SARS-CoV-2 vor fi externați în termen de 7 zile. Această decizie a fost luată împreună cu Direcția de Sănătate Publică Hunedoara. Pacienții externați vor fi nevoiți să se interneze la alte spitale din apropiere, după caz.

Spitalul, după transformarea sa în unitate de tratare Covid-19, va avea o capacitate de 250 de pacienți. Acest număr este stabilit în funcție de rețelele de alimentare cu oxigen pentru pacienții cu Covid-19 care necesită ventilație.

Ultimele stiri

Parteneri