Categories: Ştiri sănătate

Un bărbat cere un miliard de dolari despăgubiri unei maternități pentru că a rămas traumatizat după ce a asistat la nașterea copilului său

Un bărbat din Australia cere despăgubiri de un miliard de dolari unei maternități pentru că a rămas traumatizat după ce a asistat la nașterea copilului său.

Anil Kopulla a intentat un proces Spitalului Regal de Femei din Melbourne și a cerut daune în valoare de un miliard de dolari australieni, invocând suferințe psihologice pe care le-a experimentat după ce a asistat la cezariana efectuată soției sale, care a adus pe lume copilul lor, conform informațiilor publicate de Insider.

Acest bărbat susține că a fost îndemnat de personalul spitalului să asiste la operația de cezariană a soției sale în anul 2018. După ce a fost martor la intervenția medicală și a fost confruntat cu imaginea sângelui și a organelor interne ale acesteia, el pretinde că a dezvoltat o „tulburare psihotică”.

„Tulburarea psihotică” pe care a dezvoltat-o a dus la „terminarea căsătoriei sale”

Operația de cezariană a fost, în cele din urmă, un succes medical, dar bărbatul argumentează că spitalul nu și-a îndeplinit responsabilitatea de a-i oferi suport și îngrijire adecvată, permițându-i să asiste la procedură într-un mod care i-a afectat profund starea psihologică.

Operația de cezariană reprezintă o procedură medicală obișnuită în care un chirurg contribuie la aducerea pe lume a unui copil prin efectuarea unei incizii în abdomenul mamei. De obicei, acest tip de intervenție chirurgicală este necesar atunci când o naștere naturală ar putea fi periculoasă sau dificilă și ar putea pune în pericol viața mamei sau a copilului.

Potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention), în anul 2021, 32,1% dintre toate nașterile de copii în Statele Unite au fost realizate prin cezariană.

Koppula a înaintat plângerea în instanță la câțiva ani după operație, susținând că „tulburarea psihotică” pe care a dezvoltat-o a dus la „terminarea căsătoriei sale”. De asemenea, el a decis să se reprezinte singur în fața instanței. Judecătorul James Gorton a respins acțiunea, considerând cererea sa ca fiind un „abuz de proces”.

Procesul a inclus și o evaluare medicală a stării lui Koppula, iar concluziile au arătat că efectul psihologic presupus asupra acestuia nu a putut fi dovedit în mod adecvat. Colegiul de experți medicali a constatat că „natura și severitatea afecțiunii psihiatrice rezultată din presupusa vătămare pretinsă în plângere nu îndeplinește pragul necesar”, conform informațiilor furnizate de mass-media.

Recent Posts

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

27 de minute ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

57 de minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

o oră ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

2 ore ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

3 ore ago

Citeste si: