Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în urma unui accident de muncă. Câte ore a durat operația pentru ca mâna să-i fie pusă la loc

Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în urma unui accident de muncă. Au fost nevoie de 10 ore de operație pentru ca mâna să-i fie replantată la loc.

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de Conf. Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat,

în cursul săptămânii trecute (29/30 septembrie), o intervenţie de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană.

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30 pacientul era deja în sala de operaţii.

A fost nevoie de o intervenție de 10 ore

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat, se arată într-un comunicat al spitalului.

În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Conf. Dr. Cristian TRÂMBIŢAŞ, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, Dr. Nyiri Emese,

medic primar ATI, Dr. Laurenţiu SABOU şi Dr. Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

De altfel, această intervenţie a fost  doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8

cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş, accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş.

Echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonat de Dr. Dorin DOROBANŢU, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, are o activitate susţinută în

rezolvarea urgenţelor din cele patru judeţe arondate (Mureş, Harghita, Alba, Sibiu), uneori depăşind această arie, şi face permenant demersuri, împreună cu managementul unităţii sanitare, pentru identificarea de soluţii în vederea îmbunătăţirii activităţii.

 

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

15 minute ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

46 de minute ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

2 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

3 ore ago

Citeste si: