Categories: Ştiri sănătate

Un bărbat și-a implantat un cip de control al viselor; s-a „operat” singur, făcându-și o gaură în cap cu un burghiu

Într-un incident extrem de bizar, un bărbat și-a străpuns capul pentru a implanta un cip în încercarea de a-și controla visele.

Michael Raduga, un cercetător din Rusia, se recuperează în prezent într-un spital după ce i-a forat craniul. Canalul Telegram, Mash Siberia, filiala siberiană a știrilor ruse Mash Canalul Telegram, a distribuit imagini cu Raduga din Novosibirsk și a detaliat că incidentul a avut loc în mai.

Un bărbat și-a implantat în creier un cip de control al viselor

„Mi-am cumpărat un burghiu, mi-am făcut o gaură în cap și mi-am implantat un electrod în creier”, a spus el, potrivit postării Telegram.

„Pe 17 mai 2023, am efectuat singur trepanarea, implantarea de electrozi și stimularea electrică a cortexului motor al creierului. Aveam nevoie de el pentru a testa stimularea creierului în timpul viselor lucide”, a scris el pe Twitter pe 18 iulie, alături de imagini grafice.

Raduga, despre care se spune că aproape că a murit deoarece a pierdut mult sânge, susține că a încercat procedura după ce a vizionat ore întregi de videoclipuri online care arată cum lucrează neurochirurgii pentru a introduce un electrod.

Rusul a mai spus că rezultatele sunt promițătoare și ar putea duce la viitoare tehnologii de control al viselor. Potrivit rapoartelor, studiul lui Raduga nu a fost revizuit sau susținut de nicio universitate și nu este clar dacă este capabil să controleze visele.

Mail Online a raportat că Raduga a efectuat procedura în Almaty, Khazakstan, fără ajutor extern, deși nu este medic și nu are calificări în neurochirurgie. Cipul a fost în cele din urmă îndepărtat la aproximativ o lună după operația auto-efectuată.

„Se spune că pentru a începe o nouă etapă a vieții, trebuie mai întâi să-ți eliberezi capul. Salutări de la departamentul de neurochirurgie”, a scris el pe Twitter pe 20 iunie, alături de o poză cu el însuși cu bandaje în jurul capului.

Sursa foto: odditycentral.com

„Mă bucur că am supraviețuit”

Deși nu este medic, Raduga este fondatorul Phase Research Center și al unei organizații care pretinde că oferă îndrumări pentru începători, cu privire la modul în care cineva poate experimenta paralizia în somn, experiențele în afara corpului și „proiecția astrală”.

Bărbatul are un cult în Rusia și mulți dintre adepții săi l-au lăudat pentru curajul său de a depăși granițele medicinei pentru a-și atinge obiectivele, dar neurochirurgii l-au avertizat că a călcat pe un teren extrem de periculos.

El ar fi efectuat operație pe creier în casa lui din Kazahstan și a recunoscut că, după 30 de minute, a fost cât pe ce să se lase păgubaș, pentru că pierduse deja extrem de mult sânge și îi era teamă că va leșina, relatează Oddity Central. Totuși, bărbatul ar fi reușit să finalizeze operația, a făcut un duș și a lucrat aproximativ 10 ore consecutiv fără probleme, imediat după intervenție.

Raduga și-a scos implantul într-un spital, după aproximativ cinci săptămâni, dar conform canalului Phase Research Center Telegram, el caută deja persoane dispuse să experimenteze operația prin care a trecut el.

„Mă bucur că am supraviețuit, dar eram gata să mor. Pentru mulți oameni, va fi un fel de divertisment. Imaginați-vă o persoană paralizată care nu poate experimenta nimic în această viață. Cu acest implant am găsit o modalitate de a o ajuta să intre într-un vis lucid în care totul este posibil. Poate face sex, poate mânca, poate face ceva interesant”, a spus Raduga într-un interviu.

Ce sunt implanturile pe creier

Implanturile cerebrale, cunoscute și sub numele de implanturi neuronale, sunt dispozitive tehnologice care sunt plasate pe suprafața creierului, sau atașate de cortex, pentru a stabili o proteză biomedicală.

Acestea ajută, de obicei, persoanele care au suferit un accident vascular cerebral sau alte leziuni la cap.

Implanturile cerebrale sunt, de asemenea, folosite în muncă pentru domenii mai largi de cercetare cunoscute sub numele de interfețe creier-calculator.

Cercetările privind utilizarea microcipurilor au fost în centrul atenției Neuralink de la Elon Musk de când a fost fondată în 2016. Neuralink vrea să permită în cele din urmă unei persoane cu paralizie să folosească un computer sau un telefon cu activitatea cerebrală.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

9 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

9 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

10 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

10 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

11 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

11 ore ago

Citeste si: