Categories: Stil de viaţă

Un biochimist dezvăluie cum se falsifică alimentele! Clei de oase, cretă și ghips în aceste produse pe care le consumăm zilnic

Toată lumea știe că produsele comercializate în magazine sunt pline de E-uri și aditivi. Cu toate acestea, nu te-ai fi așteptat să găsești chiar și cretă. ghips sau clei de oase!

Din păcate, acest lucru este o realitate, dezvăluie Gheorghe Mencinicopschi, biochimist și cercetător.

Specialistul dezvăluie că alimentele nu mai sunt deloc ce au fost și acum se adaugă tot felul de substanțe nocive, care ne pot afecta în mod substanțial sănătatea.

Cu ce sunt falsificate alimentele?

Potrivit acestuia, sunt mulți producători de lapte care preferă să extragă grăsimea din acesta și să adauge în locul acesteia apă. Termenul de valabilitate este extins cu ajutorul conservanților sau substanțelor de neutralizare. Falsificată poate fi și smântâna, în care se introduce uneori făină și gelatină, alteori lapte bătut sau albuș de ou.

Acest produs, se parem poate fi îngroșat cu cretă sau ghips. În ceea ce privește untul acesta este foarte bine imitat de margarină pe bază de grăsimi hidrogenate.

Mierea, un produs contrafăcut

Doar că, spune profesorul în cartea sa, în unele tipuri de miere nu găsim doar îndulcitori naturali sau artificiali, ci și amidon, gelatină sau clei de oase. Acest lucru anulează toate beneficiile pe care mierea naturală le are.

Carnea, alimentul la care nu te-ai fi așteptat să fie falsificat

Un alt lucru șocant este că producătorii de carne obișnuiesc să amestece carnea de porc, de exemplu, cu cea de cal sau măgar, un lucru nerecomandat. Potrivit informațiilor oferite de GânduridinIerusalim „Carnea tocată, dar și cârnații, salamul, mezelurile, sunt falsificate prin adăugarea de componente inferioare (șorici, tendoane, aditivi, soia, etc.), notează retetesivedete.ro.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

6 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

35 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică