Un compus din ardeiul iute scade riscul dezvoltării cancerului de colon, potrivit unui nou studiu.
Cercetătorii le-au dat șoarecilor de laborator prdispuși să dezvolte tumori la nivelul tractului gastrointestinal, capsaicină, substanța care dă ardeiului gustul iute.
Capsaicina a activat un receptor al durerii în celulele intestinale, care a redus riscul dezvoltării tumorilor colorectale.
Oamenii de știință au descoperit că tratamentul a crescut speranța de viață a rozătoarelor cu mai mult de 30%. Capsaicina a fost mai eficeintă îm combinație cu celecoxib, un antiinflamator folosit pentru tratarea artritei.
Studiul, publicat în Journal of Clinical Investigation,recomandă celor cu risc crescut de cancer colorectal să ia capsaicină.
Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…
Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…
Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…
Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…
Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…
Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…