Un medic a dezvăluit de ce ouăle sunt micul dejun perfect

Un medic a dezvăluit că un mic dejun adecvat constă din proteine, grăsimi și carbohidrați de înaltă calitate. Specialistul definește ouăle fierte moi ca opțiune ideală pentru un mic dejun sănătos – proteina de înaltă calitate din acest fel de mâncare este absorbită de organism aproape 100 la sută.

Ouă la micul dejun – beneficii pentru sănătate

„Albusul de ou de pui este unul dintre cele mai bune din punct de vedere al compozitiei de aminoacizi. Un ou fiert reține, de asemenea, vitamine și antioxidanți benefici, inclusiv colina, o componentă esențială a creierului care se găsește în gălbenuș. În gălbenuș sunt concentrate nutrienții, grăsimile și vitaminele, acesta trebuie menținut lichid fără a suferi un tratament termic semnificativ”, spune dr. Oleg Baio.

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Medicul gastroenterolog adaugă că un mic dejun sănătos include și consumul de lapte și produse din lapte acru. Laptele (în absența intoleranței) furnizează organismului vitamina D, potasiu, calciu – substanțe utile pentru menținerea funcțiilor active ale sistemului imunitar și cardiovascular.

Produsele lactate fermentate sunt probiotice care îmbunătățesc digestia și starea microflorei intestinale. În ceea ce privește carbohidrații sănătoși, specialistul recomandă consumul de paste sau pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz „grunier”, care necesită un timp lung de gătire, sau terci de hrișcă ca sursă de mic dejun. Legumele tăiate într-o salată și stropite cu ulei nerafinat (peste un ou sau pâine) sau adăugate într-o omletă sunt, de asemenea, opțiuni grozave.

Beneficiile ouălor pentru bărbați și femei

Ouăle sunt bogate în proteine, așa că au un efect benefic asupra acelor bărbați care sunt angajați în muncă fizică: consumul lor ajută la menținerea masei musculare, deoarece proteinele sunt un material de construcție pentru țesutul muscular.

În plus, vitaminele B, A, E, lecitina, acizii grași și alte componente care fac parte din compoziția produsului comentat îmbunătățesc potența. Oul este un produs foarte hrănitor cu conținut scăzut de calorii.

Datorită acestui lucru, ajută în lupta împotriva excesului de greutate, deoarece păstrează sațietatea pentru o lungă perioadă de timp. În plus, oul are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea depresiei, a epuizării nervoase și a oboselii cronice.

De asemenea, consumul acestuia reduce riscul de a dezvolta cancer mamar.

Recent Posts

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii după ce Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechime în muncă

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii. Se propune introducerea unei noi perioade care…

6 ore ago

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

6 ore ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

7 ore ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

8 ore ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

8 ore ago

Citeste si: