Categories: Stil de viaţă

Cum faci suficientă mișcare vara? (P)

Copii sau adulți, cu pasiuni și interese diverse, cu toții ne putem bucura de experiențele inedite din timpul verii. Vara este sezonul de care putem profita din plin pentru a face suficientă mișcare, astfel încât stilul de viață să fie unul activ. Care sunt modalitățile pe care le ai la dispoziție în timpul verii să faci suficientă mișcare? Iată câteva idei de activități, cum te poți pregăti pentru acestea, respectiv ce avantaje oferă fiecare dintre ele.

Drumeții și hiking

Vremea bună și temperaturile ridicate din timpul verii te îndeamnă mai mult decât în orice moment al anului să explorezi natura. Într-adevăr, vara este sezonul perfect pentru drumeții și hiking, șansa perfectă de a face mișcare și de a te bucura de peisaje. Alege traseele potrivite nivelului tău de pregătire fizică și petrece timp suficient în natură, astfel încât să te încarci cu energie pentru tot restul anului. 

Ciclism

Mersul pe bicicletă este o altă activitate excelentă pentru vară. Dacă nu ai bicicleta și echipamentul necesar, poate că este momentul să îți alegi, încet-încet, tot ceea ce este nevoie pentru a te aventura în cele mai frumoase și pline de aventură plimbări pe două roți. 

Poți alege să mergi cu bicicleta în parc, într-o plimbare de seară sau de weekend sau să explorezi trasee de ciclism în oraș sau în afara acestuia. În funcție de scopul pe care îl ai, va fi nevoie să alegi bicicleta și echipamentul adecvat. 

Fotbal

Un meci de fotbal cu prietenii este oricând binevenit, dar mai ales în timpul verii, când vremea îți permite. Fotbalul este o activitate fizică dinamică, implicând atât alergarea, cât și utilizarea mușchilor din întregul corp, devenind astfel una dintre cele mai bune modalități de a face mișcare în timpul verii. Ia-ți echipamentul adecvat, alege-ți încălțămintea perfectă de pe PUMA ghete de fotbal de interior și îți poți suna prietenii să vă întâlniți la o sesiune de antrenament cardiovascular, îmbunătățire a forței și rezistenței musculare, îmbunătățire a coordonării și agilității și o sesiune de socializare – pentru că toate acestea sunt beneficii de care poți profita printr-un simplu meci de fotbal. 

Înot și sporturi acvatice

Vara înseamnă apă, mare și soare, fiind astfel momentul ideal de a practica înotul, unul dintre cele avantajoase sporturi pentru starea de sănătate a oricărei persoane. Înotul lucrează mai multe grupe musculare și este o modalitate excelentă de a te menține în formă, așa că profită și înoată în piscină, în lac sau în mare, oriunde îți permite timpul sau bugetul pe care îl ai. 

Echipamentul necesar pentru fiecare sport practicat

Oricare ar fi activitatea sportivă pe care alegi să o practici pe timpul verii, este important să porți echipamentul adecvat pentru a fi în siguranță și pentru a te simți confortabil. Îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată sau bețele de trekking sunt absolut necesare pentru activități de drumeție și hiking, pantofii potriviți sau articolele specifice de pe Mănuși de portar pentru copii vor fi necesare pentru un meci de fotbal, iar accesoriile de înot te vor ajuta să te bucuri de experiențe plăcute în apă. 

Amintește-ți că este important să practici acea activitate care îți provoacă plăcere și care se potrivește, în același timp, nivelului tău de pregătire fizică. Mișcarea în aer liber din timpul verii poate aduce multe beneficii sănătății tale fizice și mentale, însă este important să te asiguri că beneficiezi de protecția adecvată și poți porni în aventură. 

Recent Posts

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 minute ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

32 de minute ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

o oră ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

2 ore ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

2 ore ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

3 ore ago

Citeste si: