Categories: Ştiri sănătate

Un medic nutriționist a ținut regim 18 ani. Care este rezultatul și ce concluzie a tras

Un medic nutriționist a ținut regim 18 ani. Care este rezultatul și ce concluzie a tras: „Scăderea durabilă în greutate se obține atunci când creați obiceiuri alimentare sănătoase pe care le puteți menține și pune pe pilot automat pentru un succes permanent”.

Formula magică pentru scăderea în greutate a fost descoperită după 18 ani. Efecutl „yo-yo” se produce când faci aceste opt greșeli. Potrivit acesteria, cântarul nu se mișcă dacă nu ți cont de aceste sfaturi. Uite ce poți schimba în rutina zilnică pentru rezultate optime.

Nutriționista Angela Borge a ținut regim 18 ani. Ea spune că problemele cu greutatea au început să crească în greutate în anii adolescenței, iar apoi a petrecut ani de zile urmând sfaturile unor nutriționiști care i-au spus „să taie carbohidrații, să mănânce în principal salate și să facă detoxifieri de câteva zile”.

Mănânci sănătos, dar nu mănânci sănătos pentru a pierde grăsimile

Ea avea rezultate, dar sfârșea prin a mânca din nou. De atunci, Angela a spus că scăderea durabilă în greutate se obține atunci când creați obiceiuri alimentare sănătoase pe care le puteți menține și pune pe pilot automat pentru un succes permanent.

Nutriționista dezvăluie formula ei pentru a scădea permanent în greutate: „Poți să urmezi o dietă sănătoasă, să gătești totul de la zero și să ai cele mai sănătoase gustări, dar totuși trebuie să creezi un deficit de calorii pentru a pierde grăsimea corporală, indiferent dacă dieta ta este sănătoasă sau nu”, a spus nutriționista. În mod ideal, calculează rata metabolică bazală a corpului folosind un calculator online pentru a afla exact cât ar trebui să mănânci.

Un medic nutriționist a ținut regim 18 ani. Care este rezultatul și ce concluzie a tras

Al doilea motiv pentru care s-ar putea să nu slăbești este că mănânci prea puțin, nu  dormi suficient, mănânci ca un influencer, ești prea stresat.

„Nu mănânci suficient pentru a-ți alimenta corpul în mod corespunzător poate duce la încetinirea (adaptarea) metabolismului și vei înceta să pierzi în greutate”, a spus Angela. A mânca suficient te poate determina să mănânci în exces și, în cele din urmă, să te îngrași”.

  • Nu dormi suficient. Somnul are un rol enorm de jucat în pierderea în greutate și, în mod ideal, trebuie să te asiguri că dormi între șapte și nouă ore în fiecare noapte.

„Somnul insuficient poate avea un impact uriaș asupra a doi hormoni importanți ai foamei”, a spus nutriționista, și a explicat că grelina (hormonul foamei) crește și leptina (hormonul nostru de sațietate) scade atunci când suntem obosiți, și dormim insuficient.

Când ești obosit, nutriționistul a spus că este mai probabil să simți foame și să mânânci în exces. Pe de altă parte, atunci când ești odihnit, vei face alegeri alimentare mai bune.

  • Mănânci ca un influencer. Deși alimente precum bolurile de acai ar putea părea delicioase și sănătoase, de fapt, să le consumi în mod regulat astfel poate avea efecte secundare uriașe.

„Pot cu ușurință să depășească 600 de calorii și asta înainte de a adăuga orice topping”, a spus ea.În schimb, este mult mai bine să îți menții consumul de zahăr scăzut – și să ții la o dietă mai de bază.

  • Renunți prea repede. Potrivit nutriționistei, pierderea în greutate „nu este un sprint, este un maraton” și va dura întotdeauna, nu se va întâmpla peste noapte. Trebuie să te aștepți ca urcușuri și coborâșuri, care sunt în totalitate o etapă normală a procesului, deoarece progresul nu este liniar și, prin urmare, nu trebuie să-ți faci neapărat griji, dacă unele săptămâni sunt mai bune decât altele.
  • Ești stresat. La fel ca somnul, stresul are un rol enorm de jucat în cât de fericiți și sănătoși suntem, deoarece stresul cronic crește nivelul de cortizol – ceea ce ne face să simțim foame.

„Stresul poate genera, de asemenea, pofta de mâncare, motiv pentru care gestionarea stresului joacă un rol esențial în orice plan de menținere a greutății”, a precizat nurtrriționista.

  • Nu mănânci suficiente proteine. Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate, deoarece ajută la manținerea sațietății. „În procesul de digerare a proteinelor, metabolismul tău se accelerează și el”, de aceea sfatul nutriționistei este că incluzi surse bune de proteine, cum ar fi ouăle, carnea și peștele gras.
  • Te poți baza doar într-o oarecare măsură pe exerciții fizice pentru a te ajuta să slăbești. Dar, nu va fi niciodată suficient deoarece dieta este întotdeauna cea mai importantă. În cele din urmă, cel mai important grup de nutrienți pentru pierderea în greutate sunt proteinele, a spus nutriționista, pentru că te ajută să te simți plin și mulțumit, prevenind supraalimentarea.

Ce nu ar face niciodată medicul pentru a slăbi:

  • Să sară peste mese pentru că este prea ocupată. „Când nu mâncăm, ne este foarte foame și mâncăm în exces mai târziu în cursul zilei, nu pentru că ne lipsește voința, ci pentru că avem corpuri programate să supraviețuiască.”.
  • Să facă sport pentru a pierde în greutate. Exercițiile nu sunt necesare pentru pierderea în greutate. Ar trebui să faci mișcare pentru „sănătatea ta mentală, fizică și a inimii și pentru că te face să te simți bine”. Dacă vrei să slăbești, ea recomandă să „optimizezi mai întâi alimentația”, potrivit express.co.uk.
  • Trișezi. „Mâncarea ar trebui să ofere nutriție și plăcere. Tratând-o ca pe un răsfăț, îți va crește bucuria când îl consume, în timp ce tratarea ca pe o alegere proastă strică toată bucuria din acele ocazii speciale.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

21 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

51 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică