Categories: Ştiri sănătate

Un nou antiviral poate inhiba virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore!

Molnupiravir, sau MK-4482/EIDD-2801, este un nou medicament antiviral ce poate inhiba complet virusul SARS-CoV-2, în numai 24 de ore. Cum poate influența acest tratament evoluția contextului pandemic actual?

Potrivit Medical News Life Sciences, un nou medicament dezvoltat de cercetătorii Institutului de Științe Biomedicale din Georgia poate inhiba virusul SARS-CoV-2 în aproximativ o zi. Echipa condusă de Dr. Richard Plemper, profesor al Universității din Georgia, S.U.A., a descoperit că medicamentul poate fi eficient împotriva virusurilor gripale.

„Acesta este primul medicament oral cu o eficiență dovedită în blocarea rapidă a virusului SARS-CoV-2. Molnupiravir poate schimba radical evoluția pandemiei”, a declarat Dr. Richard Plemper.

Întreruperea răspândirii pe scară largă până la vaccinarea în masă a populației poate fi esențială pentru eliminarea totală a noului coronavirus și a efectelor devastatoare pe care le-a produs.

Întrucât medicamentul poate fi administrat pe cale orală, se recomandă începerea imediată pentru a reduce perioada de recuperare a pacienților. De asemenea, administrarea rapidă poate diminua și alte aspecte, precum oprirea răspândirii virusului, stresul și timpul necesar izolării.

„Am constat că administrarea imediată a medicamentului antiviral reduce perioada în care persoana este contagioasă, întrucât pacienții elimină mult mai repede particulele virale. Astfel, răspândirea este redusă substanțial. Aceste proprietăți pot facilita controlul pandemiei prin mijloace farmaceutice”, a declarat liderul studiului.

Cum funcționează?

Studiul s-a bazat pe infectarea unor nevăstuici cu noul coronavirus, urmată de adminstrarea cu medicamentul antiviral. Cercetătorii au utilizat nevăstuicile pentru că nu prezintă forme grave de boală, situație asemănătoare cu pacienții tineri, care nu dezvoltă simptome severe.

„Atunci când am pus nevăstuicile infectate și tratate cu acest medicament în același loc cu animalele sănătoase, nici un animal sănătos nu a fost infectat cu noul SARS-CoV-2”, a declarat Josef Wolf, doctorand și co-autor al studiului.

În comparație, nevăstuicile care au primit varianta placebo (substanță fără proprietăți farmaceutice) au infectat toate animalele sănătoase.

Dacă acest studiu se poate adapta oamenilor, pacienții bolnavi de Covid-19 ar putea să nu mai fie contagioși în aproximativ 24 de ore. Medicamentul se află în faza 2/3 de testare clinică.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

9 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

10 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică