duminică, iunie 4, 2023

Molnupiravir, sau MK-4482/EIDD-2801, este un nou medicament antiviral ce poate inhiba complet virusul SARS-CoV-2, în numai 24 de ore. Cum poate influența acest tratament evoluția contextului pandemic actual?

Potrivit Medical News Life Sciences, un nou medicament dezvoltat de cercetătorii Institutului de Științe Biomedicale din Georgia poate inhiba virusul SARS-CoV-2 în aproximativ o zi. Echipa condusă de Dr. Richard Plemper, profesor al Universității din Georgia, S.U.A., a descoperit că medicamentul poate fi eficient împotriva virusurilor gripale.

„Acesta este primul medicament oral cu o eficiență dovedită în blocarea rapidă a virusului SARS-CoV-2. Molnupiravir poate schimba radical evoluția pandemiei”, a declarat Dr. Richard Plemper.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

Întreruperea răspândirii pe scară largă până la vaccinarea în masă a populației poate fi esențială pentru eliminarea totală a noului coronavirus și a efectelor devastatoare pe care le-a produs.

Întrucât medicamentul poate fi administrat pe cale orală, se recomandă începerea imediată pentru a reduce perioada de recuperare a pacienților. De asemenea, administrarea rapidă poate diminua și alte aspecte, precum oprirea răspândirii virusului, stresul și timpul necesar izolării.

„Am constat că administrarea imediată a medicamentului antiviral reduce perioada în care persoana este contagioasă, întrucât pacienții elimină mult mai repede particulele virale. Astfel, răspândirea este redusă substanțial. Aceste proprietăți pot facilita controlul pandemiei prin mijloace farmaceutice”, a declarat liderul studiului.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Cum funcționează?

Studiul s-a bazat pe infectarea unor nevăstuici cu noul coronavirus, urmată de adminstrarea cu medicamentul antiviral. Cercetătorii au utilizat nevăstuicile pentru că nu prezintă forme grave de boală, situație asemănătoare cu pacienții tineri, care nu dezvoltă simptome severe.

„Atunci când am pus nevăstuicile infectate și tratate cu acest medicament în același loc cu animalele sănătoase, nici un animal sănătos nu a fost infectat cu noul SARS-CoV-2”, a declarat Josef Wolf, doctorand și co-autor al studiului.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

În comparație, nevăstuicile care au primit varianta placebo (substanță fără proprietăți farmaceutice) au infectat toate animalele sănătoase.

Dacă acest studiu se poate adapta oamenilor, pacienții bolnavi de Covid-19 ar putea să nu mai fie contagioși în aproximativ 24 de ore. Medicamentul se află în faza 2/3 de testare clinică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private