Un nutriționist de la Harvard împărtășește vitamina nr. 1 care îți menține creierul tânăr și sănătos

Un nutriționist de la Harvard împărtășește vitamina nr. 1 care îți menține creierul tânăr și sănătos

„În calitate de psihiatru nutriționist, îmi propun întotdeauna să mențin o dietă bine echilibrată. O mare parte din asta are de-a face cu a mă asigura că primesc toate vitaminele potrivite, mai ales pentru că este esențială pentru prevenirea declinului cognitiv”.

Și având în vedere că riscul de boli neurologice crește pe măsură ce îmbătrânim, o întrebare pe care o primesc adesea de la pacienții mei este: „Care este cea mai bună vitamină pentru a ne proteja creierul îmbătrânit?”, declară aceasta potrivit CNBC.

Fiecare dintre microbiomii noștri este ca o amprentă, așa că un plan alimentar cu adevărat eficient este personalizat la nevoile unice ale unui individ. Dar grupul de vitamine pe care îl prioretizez cel mai mult pentru a-mi menține creierul tânăr și sănătos sunt vitaminele B.

Beneficiile  vitaminelor B pentru creier

Depresia, demența și deficiența mentală sunt adesea asociate cu o deficiență de vitamine B, a descoperit un studiu de la Wayne State University School of Medicine.

„O deficiență de vitamina B12 ca și cauză a problemelor cognitive este mai frecventă decât credem, în special în rândul vârstnicilor care trăiesc singuri și nu mănâncă corespunzător”, spune Rajaprabhakaran Rajarethinam, psihiatru și autorul principal al studiului.

Există opt vitamine B diferite, fiecare cu propriile sale beneficii primare pentru sănătate:

1. Creșterea nivelului de  energie

Vitamina B1, sau tiamina, este crucială pentru funcția de bază a celulelor noastre și pentru metabolismul nutrienților pentru energie.

Creierul este unul dintre organele cele mai active metabolic din corpul tău, ceea ce înseamnă că are nevoie de sprijinul tiaminei pentru a preveni deficiențele care pot duce la probleme neurologice în continuare.

2. Defalcarea medicamentelor

Vitamina B2, sau riboflavina, acționează ca un asistent al enzimelor din celulele noastre care desfășoară reacții importante, cum ar fi în organism și creier.

De asemenea, ajută la creșterea celulelor, la producerea de energie și la descompunerea grăsimilor și a materialelor externe, cum ar fi medicamentele.

3. Reducerea inflamației.

Vitamina B3, sau niacina, lucrează cu peste 400 de enzime pentru a produce materiale precum colesterolul și grăsimile necesare în organism și pentru a converti energia pentru toate sistemele noastre de organe. Niacina este, de asemenea, un antioxidant, care ajută la reducerea inflamației în exces.

4. Susținerea sănătății generale a creierului.

Vitamina B5, sau acidul pantotenic, este esențială pentru a produce un compus molecular numit coenzima A, care ajută enzimele corpului nostru să construiască și să descompună acizii grași pentru energie.

De asemenea, ajută celulele noastre să genereze proteine purtătoare acil, ajutând la producerea grăsimilor necesare. Creierul este în primul rând grăsime, astfel încât acidul pantotenic este printre cele mai importante vitamine în susținerea sănătății creierului.

5. Combate bolile.

Vitamina B6, sau piridoxina, este remarcabilă pentru rolul său în prevenirea bolilor, deoarece nivelurile adecvate ale acestei vitamine sunt asociate cu un risc mai scăzut de apariție a unui număr de cancere.

În plus, piridoxina ajută la multe reacții chimice din organism care susțin funcția imunitară și sănătatea creierului.

6. Ajută celulele să comunice mai bine.

Vitamina B7, cunoscută cel mai frecvent sub numele de biotină, reglează semnalele celulare pentru o comunicare rapidă și eficientă în întregul organism. În creier, este esențial pentru semnalizarea celulară prin neurotransmițători.

7. Menținerea echilibrului.

Vitamina B9, sau acid folic, este un supliment popular și o vitamină cheie pentru susținerea sănătății creierului și neurologice, a funcției optime a neurotransmițătorilor și a sănătății psihologice echilibrate.

Un alt beneficiu este că ajută la încurajarea detoxifierii celulare.

8. Ajută inima

Vitamina B12, sau cobalamina, este o vitamina esentiala pentru formarea globulelor rosii si ADN-ului si pentru a sustine dezvoltarea si functionarea sistemului nervos.

B12 sprijină, de asemenea, descompunerea homocisteinei, o proteină care poate avea un impact negativ asupra sănătății cardiovasculare și poate duce la demență atunci când este în exces.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

8 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

9 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

10 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: