Un obiect pe care îl ai în bucătărie îți distruge dinții permanent. Mulți îl folosesc des

Zâmbetul este primul lucru pe care îl observăm la o persoană. De asemenea, dantura are un rol foarte important pentru sănătatea generală. Iată ce obicei trebuie să eviți dacă vrei să menții sănătatea dinților!

Sănătatea dinților tăi dictează multe alte lucruri în organism. Ei sunt implicați în digestie, fiind responsabili pentru mărunțirea alimentelor, ceea ce este foarte important pentru stomac și intestin.

De asemenea, experții au descoperit că persoanele cu probleme cardiovasculare au, de asemenea, probleme dentare, fiind o asociere puternică între sănătatea dinților tăi și sănătatea generală.

Scobitorile îți afectează dinții

Specialiștii nu susțin deloc acest obicei. Scobitorile afectează dinții, pe termen lung și pot provoca infecții și parodontoză.

Deşi sunt printre cele mai la îndemână instrumente de curăţat interdentare, scobitorile sunt şi cele mai nocive pentru sănătatea orală.

„În primul rând, în funcţie de calitatea scobitorii, multe se pot rupe, lăsând astfel fragmente, vârfuri de scobitoare în gingie. Nescoase imediat, aşchiile pot cauza inflamaţie gingivală şi ulterior infecţie.

În caz că vi se întâmplă aşa ceva, încercaţi întâi să scoateţi fragmentul, după care, dacă nu reuşiţi, prezentaţi-vă de urgenţă la un medic stomatolog.

Apoi, simpla înţepare a gingiei cu scobitoarea produce o cale de acces a bacteriilor, predispunând astfel parodonţiul la infecţii.”, spune medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, potrivit Click! pentru Femei.

Scobitorile pot afecta inclusiv din punct de vedere estetic

Un alt impact negativ al utilizării scobitorii este şi retracţia gingivală, care apare ca reacţie a agresiunii mecanice.

Mai ales când avem lucrări dentare (coroane, faţete, etc.), retracţia gingivală aduce consecinţe dezastruoase în plan estetic, expunând dintele preparat de sub lucrare, care, de multe ori, poate avea o culoare diferită faţă de cea a lucrării.

Dacă există spaţii mari şi dificil de igienizat între dinţi, indicat este să vă adresaţi medicului dentist pentru a găsi împreună o soluţie optimă”, a adăugat medicul stomatolog Sorina Stroe.

Recent Posts

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

3 minute ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

28 de minute ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

58 de minute ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

o oră ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

2 ore ago

Citeste si: