Categories: Ştiri sănătate

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a suferit de boală un timp record de 613 zile, boala transformându-se într-o variantă nouă unică, care a derutat cercetătorii medicali.

Pacientul, sl cărui nume nu a fost dezvăluit, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat cu varianta omicron în februarie 2022, potrivit Time, citând cercetări de la Universitatea din Amsterdam. Este cea mai lungă perioadă de timp în care cineva a fost infectat cu virusul, susțin cercetătorii. 

Cel mai lung caz de infecție Covid este de 20 de luni

Sistemul imunitar  al pacientului, care suferea deja de o boală de sânge înainte de a contracta COVID, nu a reușit să producă suficiente celule albe din sânge sau anticorpi pentru a combate virusul, în ciuda faptului că a primit vaccinul de mai multe ori.

În timp ce majoritatea oamenilor pot depăși coronavirusul în câteva săptămâni, orice au încercat profesioniștii din domeniul medical pentru vindecarea pacientului nu a funcționat. Medicii au descoperit rapid că corpul său a devenit rezistent la Sotrovimab, un anticorp monoclonal pentru tratamentul timpuriu al COVID-19, după ce i-au luat peste două duzini de tampoane pe nas și gât în timp ce căutau să-i găsească tratament.

Ei au descoperit, de asemenea, că dezvoltarea unui anticorp anti-spike în prima lună a fost minimă și în curând și-au dat seama că sistemul imunitar al pacientului este incapabil să scape de virus.

Pacientul a murit în spital, în toamna anului 2023, din cauza sistemului imunitar slăbit și a unei tulburări de sânge de bază. 

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că virusul a suferit mutații de aproape 50 de ori și, în cele din urmă, a creat o variantă ultra-mutată, potrivit publicației. Nu existau semne că varianta mutantă în stil Frankenstein ar fi infectat alți oameni.

Deși un caz Covid de 20 de luni care a suferit mutații pare înfricoșător, Magda Vergouwe, studenta la medicină de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam, care va prezenta cazul la Congresul Global ESCMID din Barcelona, a declarat:

„Durata infecției în acest caz este extrem. Infecțiile prelungite la pacienții imunocompromiși sunt mult mai frecvente în comparație cu comunitatea generală”, a spus Vergouwe, potrivit The Sun.

„Acest lucru subliniază riscul de infecție persistentă, deoarece pot apărea variante virale unice datorită evoluției extinse.”

Nu toate cazurile Covid puternic mutante au fost recunoscute medical

Oamenii de știință care studiază datele genomice din apele uzate au descoperit, de asemenea, dovezi că oamenii ar fi avut cazuri Covid puternic mutate de mai bine de patru ani, dar nu erau conștienți, potrivit Time.

Vergouwe a explicat că cazul este adăugat la rapoartele de pacienți testați pozitiv pentru aceeași infecție de peste un an, dar ea a remarcat că a fost cel mai lung caz pe care l-a văzut vreodată.

Cel mai extins caz de COVID-19 înregistrat vreodată înainte de acesta a fost de la un britanic care a suferit de virus timp de 505 zile înainte de a muri. Cercetările au arătat că 24,4% dintre adulții americani care au primit un test COVID-19 pozitiv au prezentat simptome care au persistat timp de trei luni sau mai mult.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

5 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

6 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

6 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

7 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

7 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

8 ore ago

Citeste si: