Sari la conținut

Ce se întâmplă cu vacanțele românilor, în contextul creșterii numărului de cazuri Covid? Anunțul ministrului Sănătății

card european de sanatate, o necesitate
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce se întâmplă cu vacanțele românilor, în contextul creșterii numărului de cazuri Covid? Anunțul ministrului Sănătății.

Joi, 24 martie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat la Iași că nu consideră că se impun noi restricții, în contextul creșterii numărului de cazuri covid.

Ce se întâmplă cu vacanțele românilor, în contextul creșterii numărului de cazuri Covid? Anunțul ministrului Sănătății

Rafila a declarat că nu consideră purtarea măştii de protecţie drept o restricţie, ci un mijloc de protecţie individuală.

„Cel mai bun lucru este să sfătuim lumea ca în interior, mai ales în mijloacele de transport în comun, să utilizeze masca.

E cea mai bună soluţie, împreună cu evitarea aglomeraţiei şi măsurile individuale de protecţie, inclusiv vaccinarea care rămâne la dispoziţia tuturor, prin intermediul medicilor de familie.

În Bucureşti, în metrou, trei sferturi dintre persoane poartă în continuare masca”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că speră ca după o creştere de câteva săptămâni a numărului de cazuri Covid se așteaptă să intrăm pe un trend descendent, astfel încât în sezonul cald să nu mai existe probleme.

„Sper ca după o creştere care să nu dureze mai mult de câteva săptămâni să intrăm din nou pe un trend descrescător, pentru ca această vară să decurgă fără probleme”, a subliniat Rafila.

„Nu trebuie să fii specialist în domeniu ca să îţi dai seama că se vor mai produce îmbolnăviri”

Potrivit ministrului Rafila, valul cinci COVID nu s-a terminat, el adăugând că o creştere a numărului de cazuri se observă în toată Europa.

„Noi am ridicat restricţiile când aveam 4.000 de cazuri pe zi. E clar că în momentul în care ai 4.000 de cazuri pe zi ai transmitere comunitară. Este o continuare a valului cinci. Creşterea se observă în toată Europa.

Vorbim de o intensificare a interacţiunilor, în condiţiile unei populaţii susceptibile să se îmbolnăvească, mai ales în ţări precum România, unde doar 50 la sută din populaţie este vaccinată. Nu trebuie să fii specialist în domeniu ca să îţi dai seama că se vor mai produce îmbolnăviri.

(…) Suntem preocupaţi şi monitorizăm nu doar noi, ci şi OMS, eventuala emergenţă a unei noi tulpini care ar putea produce îmbolnăviri în a doua jumătate a anului. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar abia atunci am putea avea un eventual val şase”, a mai spus Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel