Sari la conținut

Alarmă la nivel european! O nouă variantă de COVID-19 a fost detectată în Franța; are 46 de mutații și 37 de deleții

covid
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată

Alarmă la nivel european! O nouă variantă de COVID-19 a fost detectată în Franța; are 46 de mutații și 37 de deleții.

Varianta, identificată provizoriu B.1.640.2, se crede că este de origine cameruneană și s-a răspândit până acum la 12 pacienți din sudul Franței.

Alarmă la nivel european! O nouă variantă de COVID-19 a fost detectată în Franța

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în sudul Franței, răspândindu-se într-un mic focar, potrivit unui nou studiu.

Varianta, identificată provizoriu B.1.640.2 conform unui studiu recent susținut de guvernul francez, care nu a fost încă evaluată de colegi, se crede că provine din camerun și s-a răspândit până acum la 12 pacienți din sudul Franței.

Potrivit Jerusalem Post, această nouă variantă pare să aibă 46 de mutații noi, precum și 37 de deleții.

Noi variante COVID-19 au apărut în mod repetat în ultimul an, care au schimbat modul în care virusul se răspândește, precum și letalitatea acestuia.

Cu toate acestea, doar câteva variante nou descoperite se dovedesc în cele din urmă a fi mai periculoase, fie cu o rată de mortalitate mai mare, fie cu aceasta fiind mai transmisibilă.

Dacă această nouă variantă posibilă este la fel de proastă, va fi stabilit doar pe măsură ce experții vor înțelege mai bine cum funcționează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel