Categories: Ştiri sănătate

Un produs cosmetic potenţial periculos pentru sănătate, retras din magazine. Atenţie: este contaminat microbiologic!

„dm drogerie markt” anunță că a retras din magazine un produs cosmetic care poate fi periculos pentru sănătate.

Este vorba produsul Essence Camouflage + Matt concealer, în nuanța 50. Clienții sunt atenționați să nu îl mai utilizeze dacă l-au cumpărat și să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde a fost achiziționat, primindu-și astfel banii înapoi.

Se pare că acest produs cosmetic este contaminat microbiologic, fiind detectată o bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli în anumite circumstanțe, în special la persoanele imunocompromise.

Important! Stimați clienți,Sănătatea și siguranța consumatorilor noștri reprezintă prioritatea noastră principală. Prin urmare, am decis să emitem această rechemare și vă rugăm să nu mai utilizați produsul essence CAMOUFLAGE + MATT concealer în nuanța 50 din loturile afectate.

Vă rugăm să-l distrugeți sau să-l returnați la magazinul de unde l-ați achiziționat pentru o rambursare.

În cadrul unor controale de calitate, s-a descoperit că loturile 0DBCB și 0DBCA ale produsului essence CAMOUFLAGE+ MATT concealer în nuanța 50 (warm toast), au o contaminare microbiologică. A fost detectată o bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli în anumite circumstanțe, în special la persoanele imunocompromise„, se arată pe pagina de Facebook a „dm drogerie markt”.

 

Pericolul din produsele cosmetice contaminate cu bacterii

Produsele cosmetice contaminate cu bacterii de apă și mediu pot prezenta un anumit grad de pericol pentru sănătatea umană. Bacteriile pot provoca infecții, iritații sau alte probleme dermatologice atunci când intră în contact cu pielea sau cu ochii.

Marea majoritate a produselor de machiaj utilizate, cum ar fi rujul, eyeliner-ul, mascara, buretele de machiaj denumit beauty blender, este contaminată cu bacterii care ne pot pune viața în pericol, a dezvăluit o cercetare a Universității Aston (Birmingham – Marea Britanie), publicată în Journal of Applied Microbiology şi citată de medmondi.ro.

Produsele astfel contaminate, utilizate pe față și aproape de ochi, ne pot provoca infecții ale pielii și conjunctivită.

Superbacterii, inclusiv E.coli și stafilococi, s-au găsit în mai mult de nouă din zece produse de înfrumusețare utilizate.

În nouă din zece dintre produsele cosmetice s-au găsit bacterii care pot provoca diverse afecțiuni, de la infecții ale pielii la cele ale sângelui, dacă sunt utilizate în apropierea ochilor, gurii, zonelor cu răni cauzate de tăieturi și julituri. Riscul infectării cu astfel de bacterii existente pe cosmetice și accesoriile de aplicat este mai ridicat la persoanele cu imunitatea scăzută.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

23 de minute ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

52 de minute ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

o oră ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

2 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

2 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar