Sari la conținut

Un produs cosmetic potenţial periculos pentru sănătate, retras din magazine. Atenţie: este contaminat microbiologic!

Piele frumoasă și sănătoasă
Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ritualuri de frumusețe

„dm drogerie markt” anunță că a retras din magazine un produs cosmetic care poate fi periculos pentru sănătate.

Este vorba produsul Essence Camouflage + Matt concealer, în nuanța 50. Clienții sunt atenționați să nu îl mai utilizeze dacă l-au cumpărat și să îl distrugă sau să îl returneze la magazinul de unde a fost achiziționat, primindu-și astfel banii înapoi.

Se pare că acest produs cosmetic este contaminat microbiologic, fiind detectată o bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli în anumite circumstanțe, în special la persoanele imunocompromise.

Important! Stimați clienți,Sănătatea și siguranța consumatorilor noștri reprezintă prioritatea noastră principală. Prin urmare, am decis să emitem această rechemare și vă rugăm să nu mai utilizați produsul essence CAMOUFLAGE + MATT concealer în nuanța 50 din loturile afectate.

Citeste si:

Vă rugăm să-l distrugeți sau să-l returnați la magazinul de unde l-ați achiziționat pentru o rambursare.

În cadrul unor controale de calitate, s-a descoperit că loturile 0DBCB și 0DBCA ale produsului essence CAMOUFLAGE+ MATT concealer în nuanța 50 (warm toast), au o contaminare microbiologică. A fost detectată o bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli în anumite circumstanțe, în special la persoanele imunocompromise„, se arată pe pagina de Facebook a „dm drogerie markt”.

 

Pericolul din produsele cosmetice contaminate cu bacterii

Produsele cosmetice contaminate cu bacterii de apă și mediu pot prezenta un anumit grad de pericol pentru sănătatea umană. Bacteriile pot provoca infecții, iritații sau alte probleme dermatologice atunci când intră în contact cu pielea sau cu ochii.

Marea majoritate a produselor de machiaj utilizate, cum ar fi rujul, eyeliner-ul, mascara, buretele de machiaj denumit beauty blender, este contaminată cu bacterii care ne pot pune viața în pericol, a dezvăluit o cercetare a Universității Aston (Birmingham – Marea Britanie), publicată în Journal of Applied Microbiology şi citată de medmondi.ro.

Produsele astfel contaminate, utilizate pe față și aproape de ochi, ne pot provoca infecții ale pielii și conjunctivită.

Superbacterii, inclusiv E.coli și stafilococi, s-au găsit în mai mult de nouă din zece produse de înfrumusețare utilizate.

În nouă din zece dintre produsele cosmetice s-au găsit bacterii care pot provoca diverse afecțiuni, de la infecții ale pielii la cele ale sângelui, dacă sunt utilizate în apropierea ochilor, gurii, zonelor cu răni cauzate de tăieturi și julituri. Riscul infectării cu astfel de bacterii existente pe cosmetice și accesoriile de aplicat este mai ridicat la persoanele cu imunitatea scăzută.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.