Categories: Ştiri sănătate

Un spital din România, dat în judecată de soția unui pacient care a murit după ce s-a infectat cu COVID. Cere despăgubiri de mii de euro

Soția unui pacient care a murit după ce s-a infectat cu COVID a lansat o acțiune în justiție împotriva spitalul Județean de Urgență Suceava. Femeia a decis să își facă singură dreptate și cere despăgubiri de mii de euro.

Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost dat în judecată de soția unui pacient care a murit după ce s-a infectat cu COVID în timp ce era internat pentru tratarea unei alte afecțiuni.

Pe 16 ianuarie 2021, bărbatul în vârstă de 73 de ani s-a prezentat, însoțit de soția sa, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, având o stare generală proastă, cu dureri intense la piciorul afectat de varice și slăbiciune accentuată. Două ore au așteptat de la întocmirea fișei de internare și până la intrarea în Camera de gardă – Triaj.

Potrivit procedurilor, a făcut test PCR Sars-Cov-2, rezultatul fiind negativ. Întrucât investigațiilor medicale efectuate în unitatea de primiri a urgențelor au ridicat suspiciunea de sepsis cu punct de plecare digestiv, bărbatul a fost internat în secția ATI noncovid. Starea sa de sănătate „a avut o evoluție lent favorabilă”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

După 9 zile de spitalizare în ATI, bărbatul și-a revenit. A fost transferat pe secția de gastro-enterologie și urmând să fie externat după o săptămână. I-au fost efectuate numeroase consulturi interdisciplinare: chirurgical, nefrologic, cardiologie, diabet și a fost evaluat imagistic, cu ecografie abdominală și cardiacă, respectiv computer tomograf abdominal și torace. La niciuna dintre aceste investigații nu au fost identificate semne care să indice o eventuală infecție cu COVID. La zece zile de la internare, pacientul a repetat testul COVID, rezultatul fiind din nou negativ.

Starea pacientului s-a degradat brusc

După 18 zile de spitalizare, starea pacientului s-a degradat brusc. A fost testat din nou pentru SARS CoV-2, iar de această dată rezultatul a fost pozitiv. A fost repetat examenul cu computerul tomograf pentru torace, iar în urma acestei investigații s-au evidențiat „leziuni extinse sugestive pentru Covid 19 forma severă”.

Din nefericire, soția a fost sunată de la spital și anunțată că soțul ei a murit.

Decizia tribunalului

Tribunalul Suceava i-a dat câștig de cauză femeii, unitatea medicală fiind obligată să-i achite 5.000 de euro daune morale. Decizia nu este definitivă.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

38 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică