joi, iunie 1, 2023

Soția unui pacient care a murit după ce s-a infectat cu COVID a lansat o acțiune în justiție împotriva spitalul Județean de Urgență Suceava. Femeia a decis să își facă singură dreptate și cere despăgubiri de mii de euro.

Spitalul Județean de Urgență Suceava a fost dat în judecată de soția unui pacient care a murit după ce s-a infectat cu COVID în timp ce era internat pentru tratarea unei alte afecțiuni.

Te-ar mai interesa: Semne ale cancerului de piele pe care trebuie să l...

Pe 16 ianuarie 2021, bărbatul în vârstă de 73 de ani s-a prezentat, însoțit de soția sa, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, având o stare generală proastă, cu dureri intense la piciorul afectat de varice și slăbiciune accentuată. Două ore au așteptat de la întocmirea fișei de internare și până la intrarea în Camera de gardă – Triaj.

Potrivit procedurilor, a făcut test PCR Sars-Cov-2, rezultatul fiind negativ. Întrucât investigațiilor medicale efectuate în unitatea de primiri a urgențelor au ridicat suspiciunea de sepsis cu punct de plecare digestiv, bărbatul a fost internat în secția ATI noncovid. Starea sa de sănătate „a avut o evoluție lent favorabilă”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă sare?...

După 9 zile de spitalizare în ATI, bărbatul și-a revenit. A fost transferat pe secția de gastro-enterologie și urmând să fie externat după o săptămână. I-au fost efectuate numeroase consulturi interdisciplinare: chirurgical, nefrologic, cardiologie, diabet și a fost evaluat imagistic, cu ecografie abdominală și cardiacă, respectiv computer tomograf abdominal și torace. La niciuna dintre aceste investigații nu au fost identificate semne care să indice o eventuală infecție cu COVID. La zece zile de la internare, pacientul a repetat testul COVID, rezultatul fiind din nou negativ.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: cuvintele care antrenează creie...

Starea pacientului s-a degradat brusc

După 18 zile de spitalizare, starea pacientului s-a degradat brusc. A fost testat din nou pentru SARS CoV-2, iar de această dată rezultatul a fost pozitiv. A fost repetat examenul cu computerul tomograf pentru torace, iar în urma acestei investigații s-au evidențiat „leziuni extinse sugestive pentru Covid 19 forma severă”.

Din nefericire, soția a fost sunată de la spital și anunțată că soțul ei a murit.

Te-ar mai interesa: Veste tristă pentru fanii lui Bruce William. Arnol...

Decizia tribunalului

Tribunalul Suceava i-a dat câștig de cauză femeii, unitatea medicală fiind obligată să-i achite 5.000 de euro daune morale. Decizia nu este definitivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private