Categories: Ştiri sănătate

Un templul budist thailandez a rămas gol după ce toți călugării au fost concediați: motivul este incredibil

Un templul budist thailandez a rămas gol după ce toți călugării au fost concediați: motivul este incredibil

Un mic templu budist din nordul Thailandei a rămas fără călugări după ce s-a descoperit că întreaga mănăstire folosea metamfetamină, potrivit oficialilor locali.

În urma ordinului de a investiga consumul de droguri în provincia Phetchabun, șeriful și șef al satului din subdistrictul Bung Sam Phan, la aproximativ 150 de mile nord de Bangkok, au căutat școli, fabrici și temple în căutarea dependenților de droguri și a dealerilor pentru a putea fi trimiși la reabilitare.

Un templul budist thailandez a rămas gol după ce toți călugării au fost concediați: motivul este incredibil

Patru călugări, inclusiv conducătorul lor, au fost concediați după ce au fost testați pozitiv la metamfetamină în provincia nordică Phetchabun, a declarat un oficial pentru agenția de presă Washington Post.

Personalitatea și comportamentul călugărilor i-au dezvăluit ca consumatori de droguri.

Unii săteni îl informaseră pe șeful satului, spunându-i să verifice templele din comunitate. Până și starețul — șeful mănăstirii, care slujise ca monah timp de 10 ani — s-a descoperit că consuma droguri.

„Când am inspectat adăpostul starețului, am rămas uluit pentru că era o mizerie”, a spus conducătorul satului.

După ce testele antidrog au fost pozitive, a spus el, călugării au mărturisit că au consumat droguri. Unii dintre ei au recunoscut că sunt dependenți de multă vreme.

Boonlert Thintapthai a declarat că cei patru călugări au fost trimiși ulterior la o clinică medicală pentru a urma un program de reabilitare antidrog.

Sătenii sunt îngrijorați că nu mai pot merge la templu

Călugării ar fi fost scoși din templu după ce poliția le-a administrat luni teste de urină, la care toți cei patru bărbați au picat. Oficialii nu au precizat ce a atras atenția poliției asupra templului.

Thintapthai a declarat pentru AFP că „templul este acum golit de călugări, iar sătenii din apropiere sunt îngrijorați că nu mai pot face o practică budistă importantă prin care credincioșii obțin o forță protectoare prin fapte bune – în acest caz, prin oferirea de alimente călugărilor.

Thintapthai a declarat că oficialii regionali au cerut ajutorul șefului monahal local, care a promis să repartizeze câțiva călugări noi la templul din districtul Bung Sam Phan, în încercarea de a răspunde preocupărilor credincioșilor.

În ultimii ani, metamfetamina a devenit o problemă majoră în Thailanda, confiscările de droguri atingând un nivel record în 2021, potrivit Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate.

Țara este un important punct de tranzit pentru metamfetamină. Drogurile pătrund în țară din Myanmar – cel mai mare producător mondial de metamfetamină – prin Laos.

Pastilele sunt apoi vândute pe străzi. Ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a ordonat măsuri drastice împotriva drogurilor, după ce un fost ofițer de poliție care fusese concediat din poliție pentru posesie de metamfetamină a ucis 37 de persoane în timpul unui schimb de focuri într-o grădiniță.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

26 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra