Categories: Ştiri sănătate

Vladimir Putin a căzut pe scări și s-a lovit la coccis. Este mereu înconjurat de medici când călătorește: liderul de la Moscova ar suferi de cancer gastric

Vladimir Putin a căzut pe scări și s-a lovit la coccis. Este mereu înconjurat de medici când călătorește: liderul de la Moscova ar suferi de cancer gastrointestinal.

Președintele rus Vladimir Putin a alunecat și s-a prăbușit pe mai multe scări la reședința sa oficială din Moscova. În vârstă de 70 de ani, președintele Rusiei a fost ajutat să se aşeze pe o canapea de către gărzile de corp, în timp ce medicii săi s-au grăbit să-l ajute, se arată în raport.

Vladimir Putin a căzut pe scări și s-a lovit la coccis

Sursa aparține canalului Telegram General SVR, care sugerează că președintele în vârstă de 70 de ani suferă de multiple probleme de sănătate. Canalul, citat de Metro.co.uk, dă drept sursă o persoană din anturajul lui Vladimir Putin.

O anchetă este acum în desfășurare pentru a stabili cum a căzut Putin, având în vedere că acasă poartă încălțări antiderapante. Presupusa cădere a dus la vânătăi ale coccisului, dar a evidențiat și probleme legate de cancerul tractului gastrointestinal, s-a susținut. 

„Trei ofițeri de securitate l-au ajutat pe președinte să ajungă la cea mai apropiată canapea și i-au sunat pe medicii care sunt de serviciu la reședință”, ar fi spus canalul.

Acest lucru s-a datorat faptului că a suferit „oncologie a tractului gastrointestinal, în urma căreia are deja probleme serioase cu digestia” – iar căderea a provocat o reacție „involuntară”.

Au existat speculații ample despre sănătatea lui Putin, care, potrivit multor rapoarte din presă, sunt pe fundalul stresului cronic, tusei, amețelilor, insomniei și durerilor abdominale.

Rapoartele media din trecut au sugerat, de asemenea, că Putin este întotdeauna înconjurat de o echipă de medici, inclusiv un specialist în cancer atunci când călătorește.

Ce este cancerul gastric?

Potrivit Clinicii Mayo, cancerul gastrointestinal sau de stomac apare în partea superioară a abdomenului, chiar sub coaste. Tractul gastrointestinal (GI) începe la esofag și se termină la anus.

Cancerul gastrointestinal primar, conform Penn Medicine, începe să crească în tractul gastrointestinal și se răspândește în alte părți ale corpului dacă nu este tratat la timp. Diferitele tipuri de cancere gastrointestinale sunt:

  • Cancer anal
  • Cancerul căilor biliare
  • Cancer de colon
  • Cancer esofagian
  • Cancerul vezicii biliare
  • Cancer de ficat
  • Cancer pancreatic
  • Cancer rectal
  • Cancer de intestin subtire
  • Cancer la stomac

Semne si simptome

Experții în sănătate spun că, de obicei, cancerele gastrointestinale nu prezintă multe simptome în stadiile incipiente. De obicei, semne precum indigestie, eructație cronică și eructație, dureri de stomac ar putea să apară.

Câteva simptome pe care le puteți identifica sunt:

1. Dificultăți la înghițire și la mâncare

2. Dureri de stomac

3. Senzație de balonare după masă

4. Să te simți plin după ce ai consumat cantități mici de alimente

5. Arsuri la stomac

6. Indigestie

7. Greață și vărsături

8. Senzație de oboseală, oboseală cronică

9. Schimbarea culorii scaunelor

Cancerul de stomac care se răspândește în alte părți ale corpului se numește cancer de stomac metastatic. Determină simptome specifice locului în care se răspândește.

Cauzele cancerului gastric

Experții în sănătate consideră că cancerele gastrointestinale încep de obicei atunci când celulele care căptușesc unul sau mai multe organe din tractul digestiv suferă mutații și încep să crească, producând tumori și uneori răspândindu-se la ganglionii limfatici și la alte organe.

Cu toate acestea, nu există cauze reale atribuite cancerului gastrointestinal, se spune că unele leziuni celulare cresc șansa de apariție a anomaliilor și care pot proveni din infecții, obezitate, fumat și unii factori de risc de mediu.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: