Sari la conținut

Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme în 10 zile

Sursa foto: Pixabay

Dieta de viață lungă a călugărilor japonezi te scapă și de kilograme rapid. Iată dieta minune care ne prelungește viața și ne scapă de 10 kilograme rapid!

Știați că japonezii sunt printre cei mai longevivi oameni de pe pământ? V-ați întrebat vreodată care este secretul locuitorilor din Țara Soarelui Răsare…?

Să fie gena? Sau să fie stilul lor de viață? Sau ambele?

Sursa foto: Pixabay

Se știe că japonezii sunt printre cei mai ordonați oameni din lume. Stilul minimalist a pornit din Japonia.

Adică, un stil simplu, fără chestii inutile…

Pe un astfel de stil minimalist se bazează și viața lor. Întreaga lor existență este bazată pe reguli extrem de simple, pe care oricine le poate urma.

E drept, că ei sunt foarte organizați și nu prea se abat de la aceste reguli.

Tinerețe fără bătrânețe…

Dacă ne dorim „tinerețe fără bătrânețe…” și viață cât mai lungă, este bine să adoptăm regulile lor alimentare. Dieta lor minune ne scapă rapid și de kilogramele nedorite.

Și asta, într-un mod foarte simplu și ușor de urmat.

Ai încercat zeci de diete, dar nimic nu a mers…? Te chinui, te înfometezi și degeaba? Ei bine, dacă încă nu ai găsit o dietă eficientă pentru tine, încearcă dieta minune a călugărilor japonezi.

Încearcă rețeta minune a călugărilor japonezi și vei vedea rezultatele rapid. Și fără să te înfometezi.

Care sunt elementele de bază ale acestei diete?

Iată ce rețetă simplă!

Ei bine, dieta minune se bazează pe patru elemente esențiale: orez, murături, pătrunjel și usturoi… Simplu, nu? Această dietă trebuie ținută zece zile.

Ce trebuie să faci?

În fiecare zi, trebuie să fierbi 500 de grame de orez, în care adaugi o murătură tocată și câteva frunze de pătrunjel verde, nu uscat. Poți să-l toci mărunt sau să-l lași frunze.

Adaugă puțin usturoi pisat și asta e tot. Timp de zece zile vei mânca doar acest amestec, pe care îl porționezi pentru trei mese.

Este foarte important să mestecci bine fiecare îmbucătură, de cel puțin 20 de ori. Cât timp mănânci, este recomandat să nu te uiți la televizor, pe telefon sau tabletă. Concentrează-te pe mâncare. Încearcă să mănânci conștient.

Ți se pare dificil, dar nu este deloc.

Învață-ți organismul cu porții mici

Iar dacă nu poți ține urma această dietă, poți încerca tot stilul călugărilor japonezi. Încearcă să îți înveți organismul cu porții din ce în ce mai mici.

Mănâncă încet și mestecă mult, de aproximativ 40 de ori fiecare îmbucătură. Potrivit specialiștilor în nutriție, mestecatul corect previne constipația și obezitatea.

Atunci când mâncăm repede, mâncăm și mult. Creierului îi ia ceva timp să înțeleagă că suntem sătui… Până atunci, însă, ne alimentăm cu prea multă mâncare.

Așadar, dacă mâncăm încet, creierul va avea timp să dea semnalul de sațietate. În plus, înghițiturile mici ne ajută să simțim mai bine gustul mâncării, să o savurăm și, cum spuneam, să ne săturăm mai repede.

Ridică-te de la masă înainte să te saturi

Știi care este regula pe care japonezii o respectă cu sfințenie? Aceasta se cheamă HARA HACHI BU… și este o regulă foarte simplă.

În ces constă regula? Ei bine, se mănâncă porții mici, până se satură în proporție de 70-80%.  La ce ajută această regulă?

Dacă ne ridicăm de la masă până să ne săturăm, NU după ce suntem full…, procesul de digestie se va realiza mult mai rapid.

Drept urmare, ne vom confrunta cu mai puține probleme metabolice, gastrointestinale sau cu obezitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel