Din cuprinsul articolului
Unde să mergi in Noaptea de Înviere. Dacă nu știi la ce biserică să mergi în Noaptea de Inviere, Capitala este locul perfect pentru o călătorie spirituală. Mai jos găsești o listă cu cele mai frumoase și liniștite lăcașuri de cult.

Biserica Sfanta Vineri Nou
Cunoscuta si sub numele de Biserica Sfanta Vineri Noua, este unul dintre cele mai frumoase lacasuri de cult ortodoxe din Bucuresti. Situata in zona centrala a orasului, in apropierea Pietei Unirii, aceasta biserica impresioneaza prin arhitectura sa si prin bogata sa istorie.
Construita in secolul al XVIII-lea, BisericaDomnitaBalasa este dedicata Sfintei Parascheva. Ea a fost ridicata in memoria Printesei Balasa, fiica lui Constantin Brancoveanu, si este un exemplu remarcabil al stilului brancovenesc in arhitectura.
Fatada bisericii este decorata cu motive ornamentale specifice stilului brancovenesc, iar interiorul impresioneaza prin frumoasele sale fresce si icoane, care ilustreaza scene biblice si figuri sfinte.
Biserica Sfantul Elefterie
Este un lacas de cult ortodox situat in centrul Bucurestiului, in apropierea Pietei Sfantul Gheorghe si a Bulevardului Unirii. Construita in stil brancovenesc, biserica poarta hramul Sfantului Elefterie, unul dintre sfintii mai putin cunoscuti ai Bisericii Ortodoxe.
Biserica Sfantul Elefterie dateaza din secolul al XVII-lea si este una dintre cele mai vechi biserici din Bucuresti.
Fatada bisericii este decorata cu motive traditionale brancovenesti, iar interiorul este bogat ornamentat cu icoane si picturi murale de o mare valoare artistica.
Biserica Stavropoleos
Este unul dintre cele mai remarcabile lacasuri de cult ortodoxe din centrul vechi al Bucurestiului. Situata in apropierea Pietei Unirii, pe strada Stavropoleos, aceasta biserica impresioneaza prin arhitectura sa unica si prin atmosfera sa linistita si solemna.
Construita in stilul brancovenesc la inceputul secolului al XVIII-lea, Biserica Stavropoleos este dedicata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril. Ea se remarca prin fatada sa mica si plina de detalii decorative, cu ornamente sculptate in piatra si coloane corintice.
Interiorul bisericii este la fel de impresionant, fiind decorat cu fresce murale si icoane vechi, care ilustreaza scene biblice si figuri sfinte. De-a lungul timpului, biserica a fost restaurata si renovata pentru a-si pastra frumusetea si autenticitatea.
Biserica Amzei
Amplasata in centrul orasului, pe strada Amzei, este cunoscuta si sub denumirea de Biserica Sfantul Gheorghe Vechi, potrivit utv.ro.
Construita in stil brancovenesc in secolul al XVIII-lea, Biserica Amzei este dedicata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Ea se remarca prin fatada sa simpla si eleganta, precum si prin turla impunatoare.
Manstirea Radu Voda
Este un lacas de cult ortodox situat in centrul istoric al Bucurestiului, in apropierea Pietei Unirii si a Palatului Patriarhiei. Construita in secolul al XVII-lea, aceasta biserica este una dintre cele mai vechi si mai importante din oras, avand o bogata istorie si o arhitectura remarcabila.
Biserica Radu Voda poarta hramul Sfantului Mucenic Marele Proroc Ioan Botezatorul si este numita dupa voievodul Radu Mihnea, care a ordonat constructia ei in anul 1577. In Manastirea Radu Voda se afla icoana Sfantului Nectarie, principalul punct de interes pentru cei care vin sa se roage in acest lacas de cult.