Categories: Ştiri sănătate

Uniunea Europeană începe revizuirea vaccinului Sputnik din Rusia

  • Țările europene sunt supuse presiunii pentru a accelera lansarea vaccinurilor împotriva Covid, deoarece programul lor rămâne în mod clar în urma celorlalte părți ale lumii.
  • Regiunea este încă în mare parte închisă din cauza restricțiilor sociale, care afectează economia și mijloacele de trai.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat joi că va începe evaluarea vaccinului rusesc pentru coronavirus, Sputnik V, deoarece blocul urmărește să-și accelereze programul de vaccinare, conform CNBC.

„EMA va evalua conformitatea Sputnik V cu standardele obișnuite ale UE pentru eficacitate, siguranță și calitate. În timp ce EMA nu poate prezice termenele generale, ar trebui să dureze mai puțin timp decât în mod normal pentru a evalua o eventuală aplicație ”, a declarat autoritatea de reglementare într-o declarație.

EMA folosește o revizuire continuă pentru a studia datele pentru vacinul dezvoltat în Rusia. Acest lucru permite autorității medicale europene să-și evalueze eficacitatea, deoarece primește toate informațiile necesare, înainte ca producătorul de vaccinuri să poată solicita o autorizație formală. Analizând studiile înaintea aplicației, potențiala aprobare a EMA ar putea veni mai repede decât de obicei.

Vestea vine după ce o serie de țări europene au indicat că ar putea începe administrarea Sputnik V, ocolind regulatorul. Slovacia și Ungaria au comandat deja doze de vaccin rusesc, în timp ce Republica Cehă și Austria analizează vaccinul.

În ianuarie, cancelarul german Angela Merkel a spus că este „deschisă” ideii de a produce vaccinul coronavirus al Rusiei în Uniunea Europeană.

În februarie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întrebat de ce Rusia a oferit atât de multe vaccinuri atunci când propria sa populație nu este încă vaccinată complet.

„În general, trebuie să spun că încă ne întrebăm de ce Rusia oferă teoretic milioane și milioane de doze, în timp ce nu progresează suficient în vaccinarea propriilor lor oameni”, a spus ea. „Aceasta este, de asemenea, o întrebare la care cred că ar trebui răspuns”, a adăugat ea, potrivit Politico.

Sub presiune

Țările europene sunt supuse presiunii pentru a accelera lansarea vaccinurilor Covid, deoarece programul lor este în mod clar în urmă cu alte părți ale lumii, cum ar fi Israelul, Statele Unite și Regatul Unit.

Austria și Danemarca și-au unit recent forțele cu Israelul în producția de vaccinuri de a doua generație, destinate abordării mutațiilor Covid-19. La momentul anunțului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a menționat că EMA a fost prea lent în aprobarea vaccinurilor pentru a combate pandemia.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: