luni, martie 27, 2023

CNCAV. Precizări privind cauza decesului bărbatului mort în urma vaccinului. Persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

În cursul zilei de 3 martie, un bărbat din Târgu Jiu,  în vârstă de doar 46 de ani a murit în urma unui infarct. Bărbatul era fratele unui cunoscut medic din oraș și lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj. Acesta se vaccinase anti-covid cu doar o zi înainte de deces.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

CNCAV. Precizări privind cauza decesului bărbatului mort în urma vaccinului

Joi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut următoarele precizăricu privire la acest caz.

„În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare”, a precizat CNCAV.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

CNCAV: Persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private