Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arterelor în mod natural?

Sistemul circulator este o rețea de artere și vase de sânge. Aceste tuburi transportă sânge oxigenat în tot corpul, alimentând toate funcțiile acestuia.

Apoi, când oxigenul se epuizează, dioxidul de carbon este expirat din plămâni, apoi este inhalat și mai mult sânge bogat în oxigen ajunge la plămâni. Între timp, venele transportă sânge cu deșeuri, în timp ce arterele transportă sânge curat.

Healthline scrie că atâta timp cât acele vase de sânge sunt curate și limpezi, sângele poate curge liber. Cu toate acestea, în interiorul vaselor se formează uneori mici blocaje, cunoscute sub numele de plăci, care se dezvoltă atunci când colesterolul se lipește de peretele arterei. Din acest motiv, este important să ai grijă de ele și să le păstrezi în stare bună.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează asupra problemelor legate de alimentație, care sunt în creștere, iar una dintre cele care înregistrează cea mai rapidă creștere este colesterolul ridicat, care reprezintă una dintre marile preocupări pentru comunitatea medicală, deoarece această problemă se acumulează în artere, producând ateroscleroză, o afecțiune care reduce fluxul de sânge în organism.

Colesterolul ridicat poate duce la formarea de depozite de grăsime în vasele de sânge, care în timp devin mai mari și îngreunează curgerea suficientă a sângelui prin artere.

În plus, aceste depozite se pot rupe brusc și pot forma un cheag, care poate provoca ulterior un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Leac cu usturoi pentru curățarea arterelor

În acest sens, cei care suferă de aceste tipuri de probleme pot folosi usturoiul pentru a avea grijă de sănătatea lor.

Pentru asta sunt necesare patru lămâi, patru căpățâni de usturoi și trei litri de apă fiartă. Pentru a face acest lucru, usturoiul trebuie curățat de coajă, iar cățeii trebuie tăiați în jumătate.

După aceasta, lămâile trebuie spălate, uscate, curățate și tocate. Ulterior, ingredientele trebuie puse într-un recipient și amestecate până se încorporează și lăsate să se odihnească trei zile la frigider.

Pentru a-l consuma, in primele zile se ia o lingura mare, cu jumatate de ora inainte de masa principala a zilei, iar daca nu se observa reactii adverse se poate mari doza la doua linguri.

Acest lucru trebuie făcut timp de 40 de zile și este recomandat doar o dată pe an. Cu toate acestea, este important să consultați medicul înainte de a începe această procedură.

Recent Posts

Cât va avea pensie un român cu 30 de ani vechime în muncă. Exemplu concret

Pensie după 30 de ani de muncă. Noua lege a pensiilor va intra în vigoare…

6 ore ago

Primul vaccin împotriva cancerului cu ARNm a început să fie testat pe oameni

Primul vaccin împotriva cancerului cu ARNm. Serviciul Național Medical (NHS) din Marea Britanie a început…

6 ore ago

Cum citești analizele medicale: Ce înseamnă fiecare prescurtare și ce boli pot indica valorile ieșite din limite

Interpretare analize medicale. Dacă nu ești medic, este foarte greu să descifrezi valorile care sunt…

7 ore ago

Pensionarii care primesc 250 lei în plus la pensie în luna iunie

În luna iunie, aproximativ 1.900.000 de pensionari vor primi 250 de lei în plus la…

7 ore ago

Cât au muncit pensionarii care vor beneficia de creșteri masive la pensie

Creșteri masive la pensie pentru unii pensionari. Simona Bucura-Oprescu a adus în atenție pensionarii care…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boli cardiovasculare