sâmbătă, iunie 25, 2022

Usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase alimente care se găsesc în bucătărie, datorită utilizărilor sale largi ca remediu natural atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății.

În această ordine de idei, usturoiul poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge și poate preveni bolile cardiovasculare datorită aceluiași efect și chiar ajută la ameliorarea diferitelor disconforturi gastrointestinale.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

Cât despre consumul lui noaptea, usturoiul te poate ajuta să adormi, mai ales dacă suferi de insomnie. De aceea se recomanda ca acesta sa fie luat infuzie. Cu toate acestea, mai multe persoane mănâncă întregul cățel.

De asemenea, poate ajuta la combaterea durerilor de cap și a hipertensiunii arteriale, astfel încât poate fi eficient în a vă ajuta să dormiți mai confortabil.


Contraindicatii

Deși ambele moduri de consum a acestuia pot aduce beneficii pentru sănătate, este indicat să luați în considerare consumul, ținând cont de unele contraindicații.

Adică usturoiul este recomandat pentru a-l însoți cu alte alimente deoarece poate irita stomacul, dacă este consumat direct.

Te-ar mai interesa: Te-ai săturat de ceaiul verde? Încearcă ceaiul de ...

La fel, dacă este consumat direct, în același mod, depășirea pe timp de noapte poate provoca probleme de sănătate.

La fel, nu este recomandat sa consumi usturoi daca ai tendinta la hemoragie, datorita efectului sau vasodilatator, facand sangele sa curga mai repede.

În plus, în cazurile în care există o deficiență a acizilor gastrici, este posibil să nu fie digerat bine și să provoace flatulență. În mod similar, poate provoca arsuri la stomac în gură, esofag și stomac.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

De asemenea, nu este recomandat dacă se urmează un tratament cu agenți hipoglicemianți, deoarece usturoiul ar accentua hipoglicemia, potrivit Semana.

La fel ca si in timpul sarcinii si alaptarii, este indicat sa evitati consumul in cantitati mari, deoarece poate stimula uterul sau chiar poate provoca un avort.

Alte beneficii ale usturoiului

  • protejează inima
  • antibiotic eficient
  • poate fi folosit pentru intarirea unghiilor
  • are grija de oase
  • Bun pentru artrita sau orice alt tip de dureri articulare
  • Lupta cu frigul
  • Reduce colesterolul
  • Întărește sistemul imunitar

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private