joi, august 18, 2022

Sistemul circulator este o rețea de artere și vase de sânge. Aceste tuburi transportă sânge oxigenat în tot corpul, alimentând toate funcțiile acestuia.

Apoi, când oxigenul se epuizează, dioxidul de carbon este expirat din plămâni, apoi este inhalat și mai mult sânge bogat în oxigen ajunge la plămâni. Între timp, venele transportă sânge cu deșeuri, în timp ce arterele transportă sânge curat.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

Healthline scrie că atâta timp cât acele vase de sânge sunt curate și limpezi, sângele poate curge liber. Cu toate acestea, în interiorul vaselor se formează uneori mici blocaje, cunoscute sub numele de plăci, care se dezvoltă atunci când colesterolul se lipește de peretele arterei. Din acest motiv, este important să ai grijă de ele și să le păstrezi în stare bună.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează asupra problemelor legate de alimentație, care sunt în creștere, iar una dintre cele care înregistrează cea mai rapidă creștere este colesterolul ridicat, care reprezintă una dintre marile preocupări pentru comunitatea medicală, deoarece această problemă se acumulează în artere, producând ateroscleroză, o afecțiune care reduce fluxul de sânge în organism.

Te-ar mai interesa: Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului...

Colesterolul ridicat poate duce la formarea de depozite de grăsime în vasele de sânge, care în timp devin mai mari și îngreunează curgerea suficientă a sângelui prin artere.

În plus, aceste depozite se pot rupe brusc și pot forma un cheag, care poate provoca ulterior un atac de cord sau un accident vascular cerebral.


Leac cu usturoi pentru curățarea arterelor

În acest sens, cei care suferă de aceste tipuri de probleme pot folosi usturoiul pentru a avea grijă de sănătatea lor.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Pentru asta sunt necesare patru lămâi, patru căpățâni de usturoi și trei litri de apă fiartă. Pentru a face acest lucru, usturoiul trebuie curățat de coajă, iar cățeii trebuie tăiați în jumătate.

După aceasta, lămâile trebuie spălate, uscate, curățate și tocate. Ulterior, ingredientele trebuie puse într-un recipient și amestecate până se încorporează și lăsate să se odihnească trei zile la frigider.

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 august 2022. Astrolog: Păzește-ți spat...

Pentru a-l consuma, in primele zile se ia o lingura mare, cu jumatate de ora inainte de masa principala a zilei, iar daca nu se observa reactii adverse se poate mari doza la doua linguri.

Acest lucru trebuie făcut timp de 40 de zile și este recomandat doar o dată pe an. Cu toate acestea, este important să consultați medicul înainte de a începe această procedură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private