Categories: Ştiri sănătate

Cine va primi, cu prioritate, vaccinul Covid-19

Vaccin Covid. După ce va ajunge la populația, vaccinul împotriva noului coronavirus va fi administrat, cu prioritate, anumitor grupuri de populație. 

Un vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de cercetătorii germani, ar putea să fie pus la punct în luna decembrie. Oficialii din domeniul Sănătății, din această țară, fac deja calcule și au vorbit deja despre primele persoane care ar trebui să primească acest vaccin. Prioritate vor avea persoanele în vârstă şi pacienţii cu boli preexistente, potrivit unui comitet independent de experţi.

Apoi, angajații din spitale și cei din azilele de bătrâni ar trebui să fie incluşi în prima linie de vaccinare contra coronavirus, au afirmat reprezentanţii Consiliului German de Etică într-un comunicat publicat luni, conform Agerpres.

Vaccin covid. Solicitanții de azil au și ei prioritate

Documentul listează şi angajaţii din alte domenii pe lista categoriilor prioritare, precum cei care lucrează pentru autorităţi sanitare locale, poliţiştii, pompierii şi profesorii, a dezvăluit preşedintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin. Oamenii care locuiesc în centre aglomerate, precum persoanele fără adăpost şi solicitanţii de azil originari din alte ţări, ar trebui să fie incluşi la rândul lor în categoriile prioritare, a adăugat ea.

Este în continuare necesară obţinerea unor date concrete pentru stabilirea cu exactitate a priorităţilor, deşi Alena Buyx a spus că „pacienţii foarte vârstnici… sunt de departe grupul cu cel mai mare risc”.

Decizia, luată de „cei care țin seringa”

Thomas Mertens, directorul Comitetului Permanent pentru Vaccinare (STIKO), a anunțat că nicio decizie oficială nu a fost deocamdată luată în baza recomandărilor formulate de Consiliul German de Etică. „Această prioritizare trebuie stabilită de factorii politici de decizie pe baza recomandărilor. Orice decizie finală ar trebui să fie luată de „cei care ţin seringa”, a spus Thomas Mertens.

Primele vaccinuri dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 ar putea fi autorizate cel mai devreme la începutul anului 2021, potrivit unor experţi. Primele vaccinuri dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 ar putea fi autorizate cel mai devreme la începutul anului 2021, potrivit unor experţi. În Germania se află sediul unuia dintre competitorii principali care desfăşoară în această perioadă studii clinice de fază 3 şi care sunt analizate de autoritatea cu rol de reglementare a medicamentelor în cadrul Uniunii Europene. Un vaccin anti-COVID-19 a fost dezvoltat de compania germană BioNTech în colaborare cu un partener american, grupul Pfizer, spune sursa citată.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

4 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

5 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

6 ore ago

Citeste si: