Sari la conținut

Vaccinarea, obligatorie pentru această categorie de populație

vaccinare anti-covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Studiu îngrijorător pe 100 de milioane de oameni vaccinați

Vaccinarea anti-COVID rămâne cea mai eficientă metodă de a obține protecție împotriva virusului SARS-CoV-2, în special după apariția variantei Omicron. Serul poate face diferența dintre viață și moarte mai ales în cazul persoanelor vulnerabile, susțin experții în sănătate.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit, care suferă de anumite boli grave sau au o vârstă înaintată sunt supuse unui risc mai mare de a dezvolta forme severe de boală.

Astfel, pentru a proteja persoanele mai în vârstă, care reprezintă un procent important din populație, Italia a decis ca vaccinarea să devină obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani.

Vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani, în Italia

Guvernul italian anunță că va stabili prin lege drept obligatorie vaccinarea anti-COVID pentru persoanele de peste 50 de ani și că cei care nu vor respecta regula vor fi amendați. Decizia, luată în urma unei lungi ședințe a cabinetului guvernamental, a fost contestată de unele partide de dreapta din cadrul coaliției, comunică BBC.

Măsuri severe pentru persoanele nevaccinate

Elevii cu vârste de peste 14 ani sunt obligați să poarte măști de protecție semiprofesionale în instituțiile de învățământ. Testele de diagnosticare pentru școlari vor fi, însă, gratuite

. Noul decret cu măsuri anti-coronavirus conține totodată și obligativitatea prezentării la locurile de muncă începând cu 15 februarie a așa numitului Super Green Pass, certificatul digital deținut numai de cei vaccinați și de cei vindecați de boală, de către toți angajații cu vârstă de peste 50 de ani din sectorul public și privat.

De la 20 ianuarie până la 31 martie, permisul verde de bază, obținut și în urma unui test COVID negativ, va fi necesar în schimb pentru a avea acces la servicii personale, cum ar fi coaforul, dar și pentru instituții publice, servicii poștale, bancare și financiare, activități comerciale, cu excepția alimentarelor, a magazinelor de încălțăminte și a farmaciilor.

Inițial, s-a plecat de la solicitarea și în acest caz a Super Green Pass-ului, însă această măsură a provocat indignarea formațiunii de extremă dreapta „Liga”, care nu a fost de acord cu limitarea accesului la aceste servicii a cetățenilor nevaccinați.

În prezent, în Italia, acest Super Green Pass se solicită pentru a mânca în restaurante, pentru a vedea un film într-o sală de cinematograf și pentru a participa la evenimente sau conferințe la care, în plus, se cere și un test negativ efectuat cu nu mai mult de 48 de ore înainte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel