Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul anti-COVID care provoacă cele mai multe reacții adverse

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, s-a urmărit cu atenție modul în care serurile reacționează cu organismul și cât de frecvente sunt efectele. În acest sens, s-a raportat că unul dintre vaccinurile anti-COVID existente pe piață cauzează cele mai multe reacții adverse.

Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare, a declarat că vaccinul anti-COVID de la Pfizer înregistrează cele mai multe reacții adverse. După aproximativ 2 luni de la începutul campaniei de imunizare, persoanele care s-au vaccinat cu serul Pfizer/BioNtech au raportat cele mai multe efecte post-vaccinare. Dintre reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID, cele mai comune sunt febră, cefalee și stare de oboseală.

La reacții adverse sunt: Pfizer – 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul şi 2300: febră, cefalee, stare de obseală.

Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local şi 75 de reacții generale.

AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local şi trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

Reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID, mai puțin frecvente în cazul serului AstraZeneca

În România a început, ieri, vaccinarea cu serul AstraZeneca. 6.800 de persoane au primit deja prima doză, iar alte 145.000 s-au programat pentru acest vaccin. Coordonatorul campaniei de imunizare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, spune că datele privind eficacitatea acestui vaccin sunt cât se poate de bune. În total, peste 37.000 de persoane au fost vaccinate, ieri, anti-COVID-19, dintre care aproape 27.000 au primit a doua doză. De la începutul campaniei, s-au administrat aproape 1,15 milioane de doze de vaccin, iar 454.000 de oameni au făcut deja rapelul, potrivit Rador.

În ciuda reacțiilor adverse ale vaccinul anti-COVID de la Pfizer este eficient în reducerea infectărilor simptomatice cu 94%

Studiile făcute în Israel, pe baza statisticilor de vaccinare anti-COVID, arată că serul Pfizer – BioNTech reduce infectările simptomatice cu 94 la sută şi formele grave de boală cu 92%. Israelul este ţara cu cele mai multe doze administrate, raportate la numărul de locuitori, potrivit Rador.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

22 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică