Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul gripal, disponibil în farmacii. Specialist: Acest sezon gripal va fi foarte imprevizibil. De la ce vârstă se poate administra?

Sezonul trecut, numărul cazurilor de infectare cu virusul care provoacă gripa a fost scăzut. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate susțin că anul acesta poate fi imprevizibil, iar virusul gripal poate porni un alt focar. Astfel, autoritățile au asigurat stocul de vaccin gripal în farmacii.

Vaccinul gripal este recomandat în această perioadă din an, când virusul care provoacă gripa are cel mai mare potențial de a infecta.

Anul trecut, numărul scăzut de infectări s-a datorat măsurilor anti-COVID de igienă și protecție. În acest an, însă, răspândirea virusului gripal ar putea fi imprevizibilă.

De la ce vârsta se poate administra vaccinul gripal?

Sanofi Romania, prin divizia sa de vaccinuri Sanofi Pasteur, anunță că vaccinul gripal VaxigripTetra® este disponibil în farmaciile din România. Conform indicațiilor, VaxigripTetra® poate fi recomandat de medici pentru prevenirea bolii gripale prin imunizarea tuturor grupelor de vârstă, respectiv a adulților (inclusiv a gravidelor), a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, după vaccinarea prealabilă a gravidelor.

„Circulația redusă a virusului gripal în sezonul trecut face ca acest sezon gripal să fie foarte imprevizibil. Deși atenția noastră s-a concentrat aproape exclusiv pe combaterea virusului Sars CoV-2, trebuie să nu uităm că gripa are un impact semnificativ, atât din punct de vedere medical, cât și economic. Prin urmare, prevenția prin vaccinare este deosebit de importantă şi nu trebuie neglijată. (…) Prin vaccinarea antigripală putem evita o posibilă coinfecție gripă-COVID-19, care poate cauza complicații serioase și are o rată de mortalitate dublă. În plus, complicațiile gripei pot afecta și adulții sănătoși, nu doar populațiile la risc. Vaccinarea antigripală oferă protecție dincolo de gripă tuturor categoriilor de populație”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra, Vicepreședinte și Coordonator al Grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF).

 

„Numărul de doze de vaccin gripal VaxigripTetra® pe care ne-am angajat să le producem și să le distribuim în acest an pentru piața privată  din România, estimate nu doar pe baza cererii din sezoanele precedente, ci și pe baza pre-comenzilor și nevoilor identificate împreună cu partenerii comerciali, este dublu față de sezonul precedent. În plus, Sanofi Pasteur va furniza și în acest sezon doze de VaxigripTetra® și prin Programul Național de Vaccinare, suplimentar volumelor de vaccin gripal livrate pe piața privată”, a declarat dr. Lidija Milicevic, Director General Sanofi Pasteur, Romania și Moldova.

Recent Posts

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

3 minute ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

33 de minute ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

o oră ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

2 ore ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

2 ore ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

3 ore ago

Citeste si: