Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul Pfizer, primul ser anti-covid, omologat de FDA. „Pentru unii, aprobarea FDA ar putea să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi”

Vaccinul Pfizer, primul ser anti-covid, omologat de FDA. „Pentru unii, aprobarea FDA ar putea să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi”.

Vaccinul anti-covid Pfizer-BioNTech a obținut aprobarea completă a FDA, potrivit Washington Post. Aceasta este prima aprobare oficială pentru un vaccin anti-covid. Niciunul dintre cele trei vaccinurianti-covid autorizate nu a primit anterior aprobarea completă a FDA.

Serul anti-covid a fost deja administrat la peste două miliarde de oameni din întreaga lume sub autorizație de utilizare de urgență (EUA) de către FDA, în lupta globală împotriva pandemiei COVID-19.

Vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid omologat de FDA

FDA a autorizat pe deplin serul Pfizer administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ.

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi.

Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisarul în funcție al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Autoritățile SUA sunt de părere că omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi

Dr. Anthony Fauci a declarat pentru Associated Press că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intesificare a vacicnării în multe companii şi instituţii.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, deoarece cazurile Covid au crescut în toată ţara în ultimele săptămâni, iar unele au citat aprobarea completă a FDA ca parte a procesului decizional.

FDA nu recomandă copiilor cu vârsta sub 12 ani să primească vaccinul în acest moment, a declarat comisarul interimar în cadrul unei prime ședințe media luni după-amiază, spunând că sunt necesare mai multe date pentru a fi siguri că este sigur pentru copiii mici.

Oficialii din sănătatea publică speră că îi vor convinge pe mai mulți americani nevaccinați că serul Pfizer este sigur și eficient.

Acțiunile Pfizer au crescut cu aproximativ 5%, iar acțiunile BioNTech au crescut cu peste 9%.

Recent Posts

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

22 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

52 de minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică