Sari la conținut

Vaccinul Pfizer, primul ser anti-covid, omologat de FDA. „Pentru unii, aprobarea FDA ar putea să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi”

Vaccinul Pfizer, primul ser anti-covid, omologat de FDA. „Pentru unii, aprobarea FDA ar putea să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi”.

Vaccinul anti-covid Pfizer-BioNTech a obținut aprobarea completă a FDA, potrivit Washington Post. Aceasta este prima aprobare oficială pentru un vaccin anti-covid. Niciunul dintre cele trei vaccinurianti-covid autorizate nu a primit anterior aprobarea completă a FDA.

Serul anti-covid a fost deja administrat la peste două miliarde de oameni din întreaga lume sub autorizație de utilizare de urgență (EUA) de către FDA, în lupta globală împotriva pandemiei COVID-19.

Vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid omologat de FDA

FDA a autorizat pe deplin serul Pfizer administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ.

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi.

Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisarul în funcție al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Autoritățile SUA sunt de părere că omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi

Dr. Anthony Fauci a declarat pentru Associated Press că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intesificare a vacicnării în multe companii şi instituţii.

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, deoarece cazurile Covid au crescut în toată ţara în ultimele săptămâni, iar unele au citat aprobarea completă a FDA ca parte a procesului decizional.

FDA nu recomandă copiilor cu vârsta sub 12 ani să primească vaccinul în acest moment, a declarat comisarul interimar în cadrul unei prime ședințe media luni după-amiază, spunând că sunt necesare mai multe date pentru a fi siguri că este sigur pentru copiii mici.

Oficialii din sănătatea publică speră că îi vor convinge pe mai mulți americani nevaccinați că serul Pfizer este sigur și eficient.

Acțiunile Pfizer au crescut cu aproximativ 5%, iar acțiunile BioNTech au crescut cu peste 9%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.