Categories: Expertul zilei

Valeriu Gheroghiță, anunțul zilei! Strategia de vaccinare anti-covid se schimbă complet. Va fi inclusă în Programul Național de Vaccinare

Valeriu Gheroghiță, anunțul zilei! Strategia de vaccinare anti-covid se schimbă complet. Vaccinarea va fi inclusă în Programul Național de Vaccinare.

Campania de vaccinare anti-covid urmează să fie regândită, iar imunizarea ar urma să se facă la medicii de familie şi va fi inclusă, cel mai probabil, în Programul Naţional de Vaccinare. Este anunțul făcut de Valeriu Gherorghiță, șeful campaniei de vaccinare anti-covid, în cadrul conferinței de presă susținută de responsabilii gestionării pandemiei COVID-19, joi, 3 februarie.

Valeriu Gheroghiță, anunțul zilei! Strategia de vaccinare anti-covid se schimbă complet

Astfel, că centrele de vaccinare cu activitate redusă vor fi închise, unele definitiv, iar altele vor fi transformate în centre de testare. Acestea au ajuns să fie goale, iar nivelul cheluielilor este mare. Persoanele care își doresc să se imunizeze anti-covid trebuie doar să își anunțe medicul de familie.

„Am demarat un proces de evaluare a eficienţei acestor centre de vaccinare. În perioada următoare ne dorim să reorganizăm funcţionarea acestor centre.

În sensul în care cele care nu mai au o adresabilitate suficientă şi unde nivelul de cheltuieli depăşeşte cu mult ceea ce pot să ofere ca servicii de vaccinare probabil vor fi închise temporar sau definitiv, în funcţie de activitatea pe care o vom evalua judeţ de judeţ, sau o parte dintre ele vor fi organizate în centre de testare pentru pacienţi”, a declarat Gheorghiță.

Vaccinarea va fi inclusă în Programul Național de Vaccinare

Aproximativ o treime din centrele de vaccinare, la nivel naţional, au administrat zilnic, în medie, 10 doze de ser în ultimele 2 săptămâni, aşa incât utilitatea lor trebuie regândită, a precizat coordonatorul campaniei.

„Dacă centrele de vaccinare vor deveni ineficiente și nu vor mai avea beneficiari, atunci este evident că nu vom mai putea continua cu niște resurse de materiale importante fără să își facă obiectul de activitate și bineînțeles că vom trece pe strategia obișnuită.

Nemaivorbind despre o situație complicată din punct de vedere epidemiologic și dacă avem perspectiva unei normalități în perioada următoare, deja ideea de campanie de vaccinare se perimează și atunci vom intra pe strategia obișnuită de vaccinare, în care fiecare persoană se va adresa medicului de familie.

Vaccinarea să fie inslusă în Programul Național de Vaccinare, ca opțional pentru grupele la risc ca la gripă și demersul să fie operaționalizat în rețeaua cabinetelor de familie ca la celelalte programe de vaccinare”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare.

 

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

4 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

4 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

5 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

5 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

6 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică