sâmbătă, mai 28, 2022

Sofia Vicoveanca, secretul unei vieți sănătoase la 80 de ani. „N-am medic de familie, pentru că sunt…”

Este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară din România. Oamenii o iubesc pentru autenticitatea și verticalitatea de care dă dovadă. Sofia Vicoveanca, căci despre ea este vorba, a împlinit o vârstă rotundă, 80 de ani, pe 23 septembrie, dar spiritul și fizicul i-au rămas tinere și sănătoase.

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

Invitată la emisiunea lui Cătălin Măruță de la ProTV, îndrăgita interpretă de muzică populară a mărturisit că nu bea, nu fumează și nici nu a băut niciodată cafea, pentru că are tensiunea oscilantă. Sofia Vicoveanca a mai precizat că nu are medic de familie, dar că are doctori care se ocupă de ea, „la nevoie”. De asemenea, artista folosește diferite „leacuri băbești” pentru voce.

Sofia Vicoveanca, secretul unei vieți sănătoase la 80 de ani.

„Rețeta la 80 de ani: Foarte multă muncă. N-am medic de familie, pentru că sunt sănătoasă. Am medici, dar nu de familie. Am leacuri băbești pentru glas.

M-am vaccinat, să știi! Una e când ești pe scenă și alta când ești la evenimente, așa m-am sfătuit cu unul dintre impresari.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

Nu beau cafea niciodată, pentru că am tensiunea oscilantă. Am încercat o dată să fumez și am crezut că mor și asta pentru că m-a supărat ceva. Dansatoarele mai pipau și am zis să încerc și eu.

Nu le am nici cu băutura. Dacă ne întâlnim undeva cu mulți, maxim un păhărel de țuică. În Bucovina sunt multe băuturi”, a dezvăluit Sofia Vicoveanca.

Vedeta a declarat că nu gătește, pentru că ar fi nevoită să mănânce de mai multe ori același fel de mâncare, și că preferă preparatele care se fac repede.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

„Acum nu mai gătesc pentru că dacă fac o ciorbă, cine mănâncă mai multe porții? Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt. Să știți că îmi place smântâna,  smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e.

Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!”, a spus Sofia Vicoveanca.

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

Rețeta specială de borș: „E foarte sănătos!”

Îndrăgita interpretă de muzică populară a dezvăluit și o rețetă specială de borș, pe care nepoatele sale o roagă mereu să îi facă, întrucât nu găsesc gustul autentic nicăieri în altă parte.

Pe lângă că e foarte gustos, acest borș este și extrem de sănătos, spune Sofia Vicoveanca, care ne sfătuiește să bem borșul acru și pe stomacul gol, înainte de masă. De asemenea, îl putem pune în ciorbă pentru un gust nemapomenit.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

„Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta.

Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru.

Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust.

Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie.

Aceasta se strecoară în ciorbă  atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mai spus Sofia Vicoveanca.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private