Categories: Ştiri sănătate

Verdictul experţilor: S-a aflat cauza incendiului de la Spitalul de Infecțioase din Constanța din toamna anului 2021

Experţii Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecția Mediului (INSEMEX) au elucidat cauza incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, din toamna anului 2021, în care șapte oameni au murit.

Potrivit avocatului Adrian Cuculiș, INSEMEX a găsit că vinovatul principal este spitalul, spune avocatul, unul dintre apărătorii familiilor victimelor.

„Lipsa aerisirii spațiilor din saloane, cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen, plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan. Aș adăuga aici și o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensivă și să observe cum efectiv pacientul lua foc în pat.

Imaginile surprinse de către camerele de supraveghere relevă momentele premergătoare incendiului și arată cum bucăți incinse și aprinse cad peste pacientul intubat”, transmite Cuculiș, citat de Mediafax.

Pe 1 octombrie 2021 un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă aSpitalului de Boli Infecțioase din Constanța. În total, șapte pacienți au murit.

În urma incendiului a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Erau așteptate rezultatele mai multor expertize, cea mai importantă fiind cea tehnică, făcută de INSEMEX.

Recent Posts

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

6 minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

20 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

36 de minute ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra