miercuri, octombrie 27, 2021

Ancheta continuă în cazul exploziei de la Spitalul de Boli infecțioase din Constanța, anunță autoritățile. Acesta nu este un incident izolat, mai multe incendii de acest fel având loc în ultimii ani, precum

și în anul curent. Oamenii devin din ce în ce mai indignați în privința sistemului medical din România și a performanței acestuia.

Alți doi pacienți și-au pierdut viața în urma incendiului de la Constanța, după ce au fost transferați. Echipa de specialiști de la INSEMEX Petroșani se va ocupa, în continuare, de anchetă.

Ancheta continuă în cazul incendiului de vineri, de la Constanța

Doi pacienți COVID transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în urma incendiului produs vineri, au decedat în cursul nopții trecute, în alte unități medicale din județ, anunță RRA.

Unul dintre ai fusese transferat la clinica

Palazu Mare, iar cel de-al doilea la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Echipa de specialiști de la INSEMEX Petroșani, institut care va efectua expertiza tehnică în cazul incendiului de la spitalul din Constanța, va finaliza astăzi prelevarea probelor din teren.

Probele de la Spitalul din Constanța sunt recoltate de criminaliști, iar experții Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă INSEMEX Petroșani au misiunea dificilă de a determinat cauzele și împrejurările în care s-a produs incendiul.

„Probele pe care le adună Parchetul

sunt probele pe care noi de fapt le indicăm și vor fi ridicate de poliția criminalistică și trimise la INSEMEX în vedere expertizării lor în laboratoarele de specialitate.

Ieri, colegii mi-au povestit că au stat ore întregi, o folie întinsă în curte, au cernut molozul ca să identifice eventuale probe care ar putea să fie amestecate cu molozul care s-a produs în timpul stingerii incendiului.

Evident, urmărim traseele de cabluri, starea instalațiilor electrice, branșamentele, echipamentele medicale de acolo care o parte dintre ele, considerate semnificative, vor fi aduse la INSEMEX”, explică

Artur Găman.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri