Categories: Știrile zilei

Verdictul medicilor: șansele lui Kate Middleton în lupta cu cancerul

Kate, prințesa de Wales, a dezvăluit că are cancer și că urmează un tratament de chimioterapie –  într-un anunț video făcut vineri, deși nu a spus ce fel de cancer și nici nu a dezvăluit detalii despre tratamentul ei.

Iată ce se știe:

Ce fel de operație a suferit Kate?

Kate a suferit ceea ce a fost descris ca fiind o operație abdominală pe 16 ianuarie. Vestea a fost anunțată abia a doua zi, când Palatul Kensington a dezvăluit că Kate se recupera după o operație planificată.

La momentul respectiv, oficialii au spus că starea ei nu era canceroasă, dar nu au specificat ce fel de operație, spunând doar că aceasta a fost un succes.

Când a fost descoperit cancerul lui Kate?

În timpul anunțului video de vineri, Kate a spus: „Testele efectuate după operație au constatat prezența cancerului” și că se afla în primele etape ale tratamentului.

Ea nu a spus ce fel de cancer a fost descoperit și nici nu a dat detalii despre chimioterapia pe care a urmat-o. Comunicatul Palatului Kensington a precizat că Kate a aflat despre cancer după ce au fost făcute testele post-operatorii.

Este neobișnuit să descoperi un cancer după o operație?

Deși este rar să se descopere un cancer după o intervenție chirurgicală pentru o problemă necanceroasă, acest lucru se întâmplă în aproximativ 4% din astfel de operații, a declarat Dr. Yuman Fong, chirurg la centrul de oncologie City of Hope din California de Sud.

„Acea cifră de 4% reprezintă o persoană care merge în sala de operație pentru ceea ce se crede a fi o boală benignă”, cum ar fi o procedură de îndepărtare a vezicii biliare sau a chisturilor ovariene, a spus Fong pentru AP News.

Este neobișnuit să depistezi un cancer la cineva atât de tânăr?

Da, cancerul este rar la adulții tineri. Dar, în țările dezvoltate, ratele anumitor tipuri de cancer sunt în creștere în rândul adulților tineri. Kate are 42 de ani.

„Nu ne place când tinerii se îmbolnăvesc de cancer, dar, în același timp, ei sunt cei care se recuperează cel mai bine”, a spus Fong.

Ce fel de tratament urmează Kate?

Comunicatul palatului a precizat că nu vor fi oferite detalii despre cancerul ei sau despre tratamentul ei, în afară de faptul că l-a început la sfârșitul lunii februarie.

„Nu vom împărtăși alte informații medicale private. Prințesa are dreptul la intimitate medicală, așa cum avem cu toții”, se arată în declarație.

După o intervenție chirurgicală reușită, chimioterapia este adesea folosită pentru a ajuta la uciderea oricăror celule canceroase rătăcite și pentru a preveni reapariția cancerului. Tratamentele au evoluat, iar atunci când chimioterapia este folosită acum, este uneori pentru perioade mai scurte sau în doze mai mici decât era odată.

Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?

Oboseala, greața, furnicăturile la nivelul mâinilor și picioarelor și, uneori, căderea părului sunt efecte secundare ale chimioterapiei, a declarat Dr. Monica Avila de la Moffitt Cancer Center din Tampa, Florida. Dar există medicamente pentru ameliorarea acestor efecte secundare.

„Unui pacient îi poate lua de la câteva săptămâni până la o lună sau două pentru a se recupera de aceste efecte”, a spus Avila.

Cât va dura tratamentul lui Kate?

Comunicatul palatului a precizat că acest lucru va depinde de medicii ei. „Prințesa se află acum pe calea recuperării”, se arată în declarație.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

o oră ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

2 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

2 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

3 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

3 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

4 ore ago

Citeste si: