Categories: Stil de viaţă

De ce medicii recomanda acest tip de vitamina C pentru intarirea imunitatii

Vitamina C joaca un rol esential in procesele care contribuie la stralucirea pielii si sustine chiar si activitatea creierului si sanatatea inimii.

In plus, poate cel mai important rol, in contextul pandemiei de COVID-19: este un combustibil perfect pentru sistemul imunitar. Deficienta ei a fost asociata cu un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus.

Vitamina C este, de asemenea, un element esential pe care organismul nostru nu il poate produce, asa ca trebuie sa il procuram din alimentatie si din suplimente. Dar daca vei cauta pe Google informatii despre suplimentele cu vitamina C, vei gasi o multime de rezultate despre un produs interesant: vitamina C lipozomala.

Nu este o aparitie noua in domeniul suplimentelor, insa este un produs in voga acum, noteaza Mind Body Green. Anul acesta, mai multi producatori au lansat vitamina C lipozomala, al carei principal avantaj este absorbtia rapida. Medicul David Sinclair, expert in longevitate si genetician la Harvard, a spus in podcast-ul realizat de Mind Body Green ca foloseste acest produs pentru intarirea imunitatii in timpul pandemiei.

Dar este cu adevarat buna? Iata ce spun specialistii consultati de publicatia mentionata!

In primul rand, sa lamurim ce sunt lipozomii. Sunt lipide minuscule sau particule de grasime produse din grasimile obisnuite, precum uleiul de floarea soarelui, folosite in medicina, in industria cosmetica si in cea alimentara inca din anii ’70. Mai exact, lipozomii sunt fosfolipide, acelasi tip de grasime din care este creata membrana celulelor noastre.

In cazul suplimentelor, procesul de incapsulare lipozomala pastreaza vitamina in interiorul sferelor fosfolipidelor microscopice. Cele mai multe suplimente disponibile pe piata se vand in forma lichida, iar unele includ nutrienti precum vitamina D sau arome naturale precum uleiuri de citrice. Doza normala este de o lingurita si de regula contine intre 500 si 1.000 mg de vitamina C.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

7 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia