Vitamina care reduce semnificativ durerea din organism

O dietă bogată în nutrienți și vitamine este necesară pentru funcționarea completă a organismului, pentru a putea desfășura în mod corespunzător activitățile zilnice și cotidiene, precum și pentru a consolida și stimula dezvoltarea organismului în timp. Fiecare dintre ele îndeplinește o serie de funcții specifice pentru o stare de sănătate bună, iar una dintre cele mai bune modalități de a le obține este printr-o alimentație echilibrată, cu multe fructe, legume și grăsimi sănătoase.

Uneori, oamenii aleg chiar să se suplimenteze pentru a avea suficiente vitamine pentru buna dezvoltare a funcțiilor fiecărui organ. Una dintre acestea este consumul complexului B, un element care cumulează opt vitamine din grupa B și al cărui principal beneficiu este acela de a oferi o energie celulară crescută.

De asemenea, acestea sunt extrem de importante pentru buna funcționare a organismului, deoarece, potrivit Colegiului Oficial al Dieteticienilor-Nutriționiști din Comunitatea Valenciană, ajută la reglarea metabolismului, la regenerarea țesuturilor, permit procesele de detoxifiere și purificare a organismului și sunt esențiale pentru crearea de globule roșii.

Vitaminele din acest grup se obțin din produse precum peștele, puiul, carnea de vită, ouăle și produsele lactate; ele sunt prezente și în legumele cu frunze verzi, fasolea și cerealele. Cu toate acestea, există pe piață unele suplimente, care trebuie luate sub îndrumarea unui specialist, pentru a îndruma pacientul cu privire la cum, când și pentru cât timp trebuie consumate.

În cadrul complexului B există mai multe tipuri de vitamine care sunt necesare pentru organism, cum ar fi B1 sau tiamina; B2 sau riboflavina; B3 sau niacina numită acid nicotinic și nicotianamină; B5 sau acid pantotenic; B6 sau fosfat de piridoxal; B7 sau biotina; B9, acid folic sau acid folic; și B12 sau cobalamina.

Vitamina care reduce semnificativ durerea din organism

Portalul de sănătate Normon a precizat că vitaminele B1, B6 și B12 „pot reduce semnificativ severitatea și durata durerii neuropatice (durere în zona nervilor lezați, care poate fi descrisă ca o senzație de furnicături sau arsuri care este accentuată prin frecare, poate iradia la extremități și poate altera senzația și nu dispare cu repaus)”.

De asemenea, conform dovezilor existente până în prezent, potrivit sursei citate, utilizarea combinată a vitaminelor B, inclusiv B1, B6 și B12, are un efect analgezic adjuvant în durerile mixte – în care sunt implicate cauze diferite -, în special în durerile lombare și în alte afecțiuni musculo-scheletice.

Potrivit site-ului Farmacia Ecoceutics, „Există mai multe vitamine din complexul B, tiamina (B1), piridoxina (B6) și cianocobalamina (B12) având unele dovezi în favoarea lor pentru utilizarea în durerile de spate”. Aceasta deoarece acestea ar putea ajuta la regenerarea nervilor afectați, astfel încât durerea ar fi redusă prin stabilizarea conducerii nervoase, printre alți factori care ar ajuta la controlul și reducerea durerilor de spate datorită consumului de vitamine B.

Cu toate acestea, diferitele studii care au fost efectuate nu au implicat un număr mare de persoane și nici nu au fost efectuate pe o perioadă lungă de timp, astfel încât rezultatele lor pot varia și nu pot fi considerate un tratament stabilit pentru durerile de spate. Merită menționat faptul că vitamina B12 este o componentă vitală în formarea globulelor roșii în măduva osoasă.

Recent Posts

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii după ce Casa de Pensii a inclus o nouă activitate ca vechime în muncă

Încă o creștere a pensiilor pentru anumite categorii. Se propune introducerea unei noi perioade care…

2 ore ago

10 semne tăcute că ai o infecție la rinichi. Când trebuie să mergi la medic

Semne de infecție renală. Infecțiile renale sunt relativ rare, dar pot fi grave. Cunoscută medical…

2 ore ago

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

3 ore ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

4 ore ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

4 ore ago

Citeste si: