Din cuprinsul articolului
Nucile sunt o bună sursă de grăsimi sănătoase, fibre și alte substanțe nutritive benefice organismului.
O mulțime de studii au arătat că un consum constant de 30 de grame de nuci pe zi poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă cu 50%. În plus, reduce și riscul de deces din cauza bolilor cardiace cu 20%.
Specialiștii spun că nucile aduc o adevărată sursă de substanțe nutritive. Ele au cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate și cantități moderate de proteine.
De asemenea, nucile sunt o reală sursă de fibre dietetice dar și de vitamine din grupa B, vitamina E cât și minerale: calciu, fier, zinc, potasiu și magneziu, minerale antioxidante și cupru), plus flavonoide și resveratrol.
Sunt și cercetători care susțin că nucile ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2. Însă mai sunt necesare studii pentru a o afirma cu certitudine. Dar, cercetătorii de la Harvard, susțin că există un risc redus de 13% de diabet zaharat de tip 2, dacă se consumă patru săptămâni câte 30 de grame de nuci. Nu în ultimul rând, acestea sunt bune și la diminuarea riscului de apariție a sindromului metabolic.
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…
Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…
Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…
Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…
Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…