Alimentul care îți menține inima sănătoasă. O adevărată explozie de substanțe nutritive

Nucile sunt o bună sursă de grăsimi sănătoase, fibre și alte substanțe nutritive benefice organismului.

O mulțime de studii au arătat că un consum constant de 30 de grame de nuci pe zi poate reduce riscul de apariție a bolilor de inimă cu 50%. În plus, reduce și riscul de deces din cauza bolilor cardiace cu 20%.

Specialiștii spun că nucile aduc o adevărată sursă de substanțe nutritive. Ele au cantități mari de grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate și cantități moderate de proteine.

De asemenea, nucile sunt o reală sursă de fibre dietetice dar și de vitamine din grupa B, vitamina E cât și minerale: calciu, fier, zinc, potasiu și magneziu, minerale antioxidante și cupru), plus flavonoide și resveratrol.

Sunt și cercetători care susțin că nucile ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2. Însă mai sunt necesare studii pentru a o afirma cu certitudine. Dar, cercetătorii de la Harvard, susțin că există un risc redus de 13% de diabet zaharat de tip 2, dacă se consumă patru săptămâni câte 30 de grame de nuci. Nu în ultimul rând, acestea sunt bune și la diminuarea riscului de apariție a sindromului metabolic.

Iată la ce te mai ajută consumul regulat de nuci:

  • Micșorează riscul de pietre la rinichi.
  • Au un aport esențial în reducerea degenerării maculare legate de vârstă.
  • Ajută la menținerea sănătății oaselor.
  • Contribuie la buna funcționare a proceselor cognitive. Mai mult, stimulează memoria.
  • Reduce riscul de cancer.
  • Deși au multe calorii, anumite studii spun că ele pot contribui la pierderea în greutate.
  • Nucile au efecte bune asupra menținerii unui nivel optim al trigliceridelor.
  • Sunt de folos celor care au fost diagnosticați cu obezitatea.
  • Unele cercetări spun că un consum regulat de nuci poate să diminueze stresul oxidativ, să scadă tensiunea arterială.
  • Nucile au proprietăți antiinflamatoare puternice și de aceea sunt foarte bune pentru pacienții cu diabet zaharat, boli de rinichi sau anumite tipuri de cancer.
  • Mai multe cercetări au arătat că nucile ajută la scăderea riscului de boli de inimă și micșorează riscul de accident vascular cerebral.

Recent Posts

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

6 minute ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

36 de minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

o oră ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic