Sari la conținut

 7 beneficii ale somnului asupra pielii

Se ştie că somnul de calitate aduce multe beneficii organismului. Modul în care arata pielea este, de asemenea, în strânsă legătură cu durata şi calitatea somnului.
 
Studiile recente au arătat că un somn prost cauzează anumite probleme de sănătate sau le agravează pe cele existente. De exemplu, lipsa somnului creşte producţia de cortizol în organism, hormonul responsabil cu starea de stres, dar şi cu inflamaţiile corpului şi, prin urmare, cu problemele pielii. Iată de ce odată cu folosirea produselor de îngrijire adecvate trebuie să ţii seama şi de beneficiile pe care le are somnul asuprea pielii.

1. Cercetările au demonstrat că în timpul orelor de somn are loc o vindecare mai rapidă a leziunilor pielii. De asemenea, tot atunci are loc şi repararea ţesuturilor pielii.

2. Somnul ajuta la reducerea punctelor negre. Lipsa somnului conduce la stres, iar acesta este unul dintre factorii declanşatori ai punctelor negre, nu doar la adolescenţi, ci şi la adulţi.

3. Odihnă şi somnul ajută la estomparea cearcănelor şi la creşterea luminozităţii ochilor. În caz contrar, cearcănele se vor accentua. Pentru o piele sănătoasă şi riduri mai puţin vizibile este necesar că celulele pielii să fie reparate în mod constant.

Continuarea pe Lyla.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: