joi, mai 26, 2022

1 aprilie, Sfânta Maria Egipteanca, protectoarea femeilor necăjite. Rugăciune pentru izbăvire din patima desfrânării.

Maria Egipteanca, considerată protectoarea femeilor necăjite, reprezintă chipul desăvârşit al pocăinţei omului păcătos. Povestea sa este dovada clară a faptului că absolut nimănui, oricât de păcătos și depravat ar fi fost, nu i se închide calea spre mântuire.

Te-ar mai interesa: Specialist în sănătate publică despre variola maim...

La 12 ani, Maria și-a părăsit casa şi părinții și a plecat în Alexandria, unde, timp de 17 ani, a dus o viață desfrânată, potrivit crestinortodox.ro. La vârsta de 29 de ani, părăsește Alexandria și pleacă la Ierusalim împreună cu câţiva tineri pelerini din Egipt și Libia, care voiau să participe la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

Ajunsă în Ierusalim, Maria a vrut să intre în Biserica Sfântului Mormânt, însă nu a putut înainta decât până la prag întrucât a simțit cum o putere nevăzută o trage înapoi. A încercat de mai multe ori să intre, dar rezultatul a fost acelaşi. Într-un final, femeia înțelege că modul ei de existență o face nevrednică de a intra în acest locaș. Se roagă Fecioarei Maria să facă posibilă intrarea sa în locaș, cu promisiunea că își va schimba întru totul modul de viață. Reușește să se închine Sfintei Cruci și ia decizia să trăiască pentru tot restul vieţii în pustia Iordanului.

Te-ar mai interesa: Pietrele la rinichi. Simptomul care apare dacă te ...

Cuvioasa Maria Egipteancă a petrecut aici 47 de ani, în post și rugăciune. Cu un an înainte de moartea sa, taina vieții ei a fost descoperită părintelui Zosima, care a împărtășit-o, iar după un timp s-a întors ca să o îngroape, fiind ajutat la săparea mormântului de către un leu.

Rugăciune către Sfânta Maria Egipteanca, sărbătorită pe 1 aprilie la ortodocși - Stiri Mondene

Rugăciune către Sfânta Maria Egipteanca, Maria Magdalena, Pelaghia și Taisia, pentru izbăvire din patima desfrânării

Rugăciune către Sfânta Maria Egipteanca, Maria Magdalena, Pelaghia și Taisia, îi izbăvește de patima desfrânării pe cei care le cer sprijinul, ajutându-i să meargă pe calea curăției morale.

Te-ar mai interesa: Cum gestionezi un atac de panică? Măsuri de prim-a...

Potrivit pravila.ro, această rugăciune a fost întogmită de Episcopului Macarie Drăgoi – Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, cu sediul la Stockholm

„Sfintelor Maria Magdalena, Maria Egipteanca, Pelaghia și Taisia, care din patima desfrânării și din rușinea lumii v-ați ridicat la părtășia cu Dumnezeu și la preaînalte și greu de cuprins măsuri duhovnicești, cu grăbire ajutați și pe cei care rău s-au încurcat în patimi trupești grele și urâte. Mărturisim cu umilință noi, păcătoșii, că de prea multe ori am făcut din trupul nostru, care este templu al Duhului Sfânt, locaș al stricăciunii și prilej de pierzare pentru noi și pentru aproapele. De aceea, vouă, care v-ați ridicat din mocirla păcatului, vă cerem ajutorul pentru frații și surorile noastre cuprinși de patima curviei (N). O, Sfintelor Femei, cele ce ne-ați învățat că nu putem sta împotriva duhului desfrânării fără păzirea simțurilor, suntem pricină de pângărire și am tras și pe ceilalți în păcat, înmulțind răutatea. Robi ai plăcerilor, din paharul acestor urâciuni fără de oprire am băut, până la primejdia pieirii sufletești și trupești. Din această rea și grea robie, Sfintelor Maria Magdalena, Maria Egipteanca, Pelaghia și Taisia, ajutați-ne să ne ridicăm atât noi, cât și cei căzuți în acest mare păcat care se săvârșește în trup.

Te-ar mai interesa: Principalele destinații turistice din Europa care ...

Ca unele care ați fost răscumpărate de Hristos și vieții duhovnicești redate, dați-ne prilej și ajutor de a birui acest păcat și prea-rău obicei. Început al pocăinței ajutați-ne să punem noi și toți cei care au alunecat în desfrânare, frații și surorile noastre (N). Cu toții să punem început bun pentru o viață nouă și curată în Hristos. Prindem curaj, sfintelor cuvioase, văzând măsurile la care v-ați ridicat prin pocăință, nevoință și dragoste pentru Dumnezeu. Acestea să le râvnim și noi, insuflați-ne! Acestea să ne fie pâine, apă, câștig și temelie a noului început! Ca și noi, împreună cu voi, să moștenim Împărăția lui Dumnezeu. Amin.”

Te-ar mai interesa: Alertă alimentară: produs cu pesticide retras de p...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private