Sari la conținut

5 motive pentru care să fii recunoscător în Ziua mersului pe jos la serviciu

Mers pe jos
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
O plimbare rapidă poate reduce riscul de diabet de tip 2

1 aprilie, Ziua mersului pe jos la serviciu. 5 motive pentru care să fii recunoscător.

Pe lângă bine cunoscuta sărbătoare a Zilei Păcălelilor, pe 1 aprilie sunt celebrate mai multe lucruri. Dacă nu știați, această primă zi a lunii aprilie este și Ziua în care lectura este amuzantă, Ziua monedei de 1 cent, iar aprilie este Luna de conştientizare a autismului, bolii Parkinson şi stresului.

Ziua mersului pe jos la serviciu. 5 motive pentru care să fii recunoscător

Ziua mersului pe jos la serviciu (#WalktoWorkDay) este o ocazie de a înlocui rutina cu o activitate benefică, atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător.

Drumul parcurs pe jos până la locul de muncă poate fi nu dor un bun prilej de relaxare, de meditaţie, de  revigorare prin mişcare și o alternativă la timpul petrecut în traficul aglomerat şi o bună ocazie de a combate sedentarismul.

În contextul actual, celebrarea acestei zile ne poate reaminti cât de norocoși suntem:

  • Dacă mergem spre serviciu, înseamnă că avem un loc de muncă.
  • Dacă mergem pe jos, înseamnă că avem picioare.
  • Dacă mergem spre muncă, înseamnă că este pace.
  • Dacă avem un loc de muncă, înseamnă că economia funcționează, deci statul funcționează.
  • Dacă avem un loc de muncă, înseamnă că avem și colegi. Care și ei se pot considera fericiți din toate motivele enumerate mai sus.

Potrivit Agerpres, Istoria Zilei mersului pe jos la serviciu a început în anul 2004 când revista Prevention a creat şi a promovat această sărbătoare în încercarea de a oferi cititorilor săi nu numai informaţii, ci şi strategii creative pentru a le îmbunătăţi sănătatea şi calitatea vieţii.

Demersul a fost preluat imediat de Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) al Statelor Unite, astfel sărbătoarea a devenit din ce în ce mai cunoscută şi susţinută, oficial şi neoficial, şi a ajuns să fie celebrată şi în alte ţări.

Această zi ajută la reconectarea cu mediul înconjurător

Mersul oferă beneficii uimitoare pentru sănătate, iar timpul suplimentar alocat pentru deplasarea pe jos la serviciu ajută la:

  • limpezirea şi liniştirea gândurilor,
  • la energizare,
  • precum şi la îmbunătăţirea sănătăţii fizice, a acuităţii mentale şi, de ce nu, a performanţelor profesionale.

În plus, contribuie la conştientizarea naturii din care facem parte, chiar şi în mediul urban. Fie că e vorba de senzaţia vântului pe piele, căldura razelor soarelui, picăturile de ploaie, sunetul păsărilor sau de zumzetul oraşului din jur, Ziua mersului pe jos la serviciu ajută la reconectarea cu mediul înconjurător.

În plus, mersul pe jos la serviciu presupune renunţarea, cel puţin pentru 24 de ore, la mijloacele de transport, de cele mai multe ori poluante, prin folosirea energiei corporale pentru o deplasare prietenoasă cu mediul, minimizând amprenta de carbon a fiecărei persoane.

Cei care locuiesc prea departe de locurile lor de muncă pentru a parcurge tot drumul pe jos, pot să coboare cu câteva staţii mai devreme sau să parcheze maşina mai departe de sediu, iar persoanele care lucrează de acasă îşi pot planifica o plimbare dimineaţa, înainte de a se aşeza la birou, în pauza de prânz sau seara, după încheierea programului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel